Sa Aerodroma  ,,Konstantin Veliki“ trenutno se leti ka 15 destinacija

NIŠ

Sa niškog aerodrmoma ,,Konstantin Veliki“ trenutno se leti ka 15 destinacija, a od polovine decembra do polovine januara naredne godine biti uvedena linija od strane nacionale avio kompanije Er Srbija do Ciriha. Ukinute su sezonski letovi do Atine, Krfa i Tivta.

 „Kada gledamo situaciju u okruženju u kome postoji zbačajno smanjenje broja destinacija kao što je to slučaj sa aerodromom u Sarajevu, zadovoljni smo brojem destinacija do kojih se leti sa niškog aerodroma. Zaključno sa oktobrom ove godine imali smo 325 640 putnika, to je bolje od 2018. ali nije na nivou 2019.godine kada je zabeležen rekordan broj putnuka, što je posledica početka pandemije korana virusa. Verujem da je to vreme iza nas i da ćemo u mesecima koji dolaze imati veći broj putnika i da će se sa većim brojem destinacije, posebno u toku leta, taj broj povećavati. Ove godine smo imali dobru sezonu u kada govorimo o čarter letovima što je doprinelo da avgust bude jedan od najboljih meseci od kada postoji Aerodrom „Konstantin Veliki“ u Nišu“, kaže Mihajlo Zdravković, direktor JP „Aerodroma Srbije“.

                                   Potencijal turističkih destinacija do kojih može da se leti sa niškog aerodroma nisu u potpunosti iskorišćene, ali prema rečima Mihajla Zdravkovića to zavisi od aviona kompanija.

                                  „Kada razgovaramo sa aviokompanijama volimo da im kažemo da odnos broja ljudi koji  gravitira ka opslužnom području Aerodroma „Konstantin Veliki“, a to je jugoistočna Srbija, i broja putnika, daleko je od odnosa koji imaju drugi okolni aerodrimi poput onog u Sofiji, Skoplju ili Beogradu. Postoji potencijal koji nije iskorišćen na ovom tržištu i to je ono što mi možemo da kažemo aviokompanijama ali nismo mi ti koji odlučuju na kojim destinacijama i koliko puta će se leteti“, kaže Mihajlo Zdravković.

                               Zdravković dodaje da  se izgradnjom nove terminalne zgrade i rekonstrukcijom postojeće stvaraju uslovi da avio kompanije žele da produže svoje ugovore i da lete sa niškog aerodroma i na tome će JP „Aerodromi Srbije“ raditi u daljem periodu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare