Nišu nedostaje sekundarni nivo zdravstvene zaštite

NIŠ

Nišu nedostaje Kliničko-bolnički centar, saglasili su se u razgovoru gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, direktor Doma zdravlja profesor dr Milorad Jerkan i pomoćnica direktora Danijela Nešić svesni preke potrebe sekundarnog nivoa zdravstvene zaštite, objavljeno je na zvaničnom sajtu Grada Niša.

 Prostor za izgradnju Kliničko-bolničkog centra, o čemu su razgovarali, postoji pored Doma zdravlja. To znatno umanjuje troškove izgradnje i doprinosi racionalnijoj organizaciji i radnom angažovanju zaposlenih.

                               Postojanjem Kliničko-bolničkog centra povećao bi se kvalitet usluga Doma zdravlja, ali i smanjio pritisak pacijenata prema Univerzitetskom kliničkom centru. Niški Dom zdravlja godišnje pruži sedam miliona zdravstvenih usluga, a dnevno kroz tu zdravstvenu ustanovu prođe između 10.000 i 12.000 građana.

                                  Doktorka Kućne nege Vesna Banković predala je gradonačelnici Niša prigodan poklon grupe lekara, medicinskih sestara i tehničara koja se vratila sa odmora iz Egipta, zasluženog predaha posle požrtvovanog rada u kovid ambulantama.

                                Zahvalnica je stigla i od Doma zdravlja sa kojim je Grad Niš uspešno sarađivao u borbi protiv koronavirusa kada je to bilo najteže.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare