Ružica ponovo zlatna

LESKOVAC-SURDULICA

Leskovčanka Ružica Šmelcerović, u svakodnevnom životu profesor nemačkog jezika u Osnovnoj Školi „Kosta Stamenković“ , i ove godine je bila najbolja u svojoj disciplini na 5. Vlasinskom Triatlon Samoprevazilaženju koji je organizovao Šri Činmoj Maraton Tim iz Niša u saradnji sa Srpskom Triatlonskom Unijom i Opštinom Surdulica.


Triatlon se sastojao iz 4 trke: Olimpijski Triatlon (1500m plivanja, 40 km bicikl i 10 km trčanje), Sprint Triatlon (750m plivanja, 20 km bicikl i 5 km trčanje), Super Sprint Triatlon (kadeti 12 – 15 godina – 400m plivanja, 10 km bicikl i 2,5 km trčanje) i Super Kid Triatlon (pioniri 11 godina i mlađi – 200m plivanja, 5 km bicikl i 1,2 km trčanje).
Trka Olimpijski Triatlon je po 5. put ujedno bila i Državno prvenstvo Republike Srbije i po drugi put Državno prvenstvo Makedonije. Na trci je učestvovalo 153 takmičara iz Srbije, Makedonije, Bugarske i Bosne.
Leskovčanka Ružica Šmelcerović, u svakodnevnom životu profesor nemačkog jezika u Osnovnoj Školi „Kosta Stamenković“, sjajno je savladala sve tri takmičarske staze i osvojla prvo mesto u svojoj kategoriji.
-Prezadovoljna sam svojim ovogodišnjim rezultatom. Zauzela sam 4. mesto na zvaničnom državnom prvenstvu i ubedljivo prvo mesto u svojoj kategoriji (Age 3) sa vremenom 3 sata, 3 minuta i 50 sekundi, – kaže Ružica u posebnom javljanju za leskovački nedeljnik Nova Naša reč.
-Puno sam popravila svoje ranije ostvarene rezultate i uživala u nadmetanju. Uložila sam mnogo vremena i truda u pripreme, što uz svakodnevne obaveze nije bilo uvek lako. Trud se isplatio i osmeh mi ne silazi sa lica. Trka je svake godine sve masovnija i raduje me da su ove godine u njoj učestvovali i brojni takmičari iz Leskovca. Posebno je od značaja da su i oni ostvarili zapažene rezultate, – rezimira utiske Šmelcerovićeva.


Od leskovčana, o kojima govori Ružica, Vladimir Lazarević, Aleksa Stojanović, Vladimir Stevanović i Nikola Stošić su uspešno savladali distancu Olimpijskog triatlona, a Nemanja Ristović (1. mesto u kategoriji Age 1), Đorđe Stamenković i Lazar Mitić Sprint distancu. Kadetkinja Kristina Petrović je zauzela drugo mesto na Super Sprint distanci, a stariji pionir Novak Stojiljković zauzeo je prvo mesto na Super Kid distanci.
Pobednik trke „Olimpijski triatlon“ je Strahinja Trakić iz Kragujevca.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare