Ružić: Nije vreme za sujete i igrarije

LESKOVAC

Potpredsednik SPS-a Branko Ružić  rekao je danas u Leskovcu da su predstojeći izbori ” izuzetno važni za Srbiju, jer mogu da predstavljaju političku vododelnicu”.

On je rekao da se SPS “uveliko sprema ,  pre svega,  za predsedničke izbore, kao i da još uvek nema validnu informaciju da li će biti i nekih drugih izbora” .

„Socijalistička partija Srbije je kao i uvek, vođena svojom državotvornom orijentacijom i vrednosnim sistemom koji baštini, odnosno borbom za društvo socijalne pravde i jednake šanse za sve, spremna da i u ovom izbornom ciklusu da praktičan doprinos interesu građana i građanki Srbije i same države. Svi smo svedoci aktuelne političke situacije i u Srbiji i u regionu, ali i na globalnom nivou, te zato mislim da su ovi izbori izuzetno važni za Srbiju, jer mogu da predstavljaju političku vododelnicu”, rekoa je Ružić.

On je dodao i da je SPS  “na Predsedništvu stranke zaključila da će model svog učešća na predsedničkim izborima formatirati spram onoga što jeste državni interes vodeći računa i stranačkom interesu i legitimitetu koji SPS ima kod građana Srbije. U brojkama je to nešto preko 400.000 glasova, a po trenutnim rejtinzima smo iznad 12 ili 13%. Sa nama na republičkom nivou su i naši tradicionalni koalicioni partneri iz Jedinstvene Srbije i smatram da je veoma važno da svi oni koji žele dobro Srbiji, koji žele Srbiju koja će u budućnosti biti jedna izgrađena, politički stabilna i ekonomski razvijena država, da uvaže činjenicu da SPS karijatidni stub političke stabilnosti ne samo svake Vlade nego i same države Srbije.“
Na Predsedništvu SPS , imajući u vidu tradicionalni pristup svim izborima, doneta je odluka da je najbolji kandidat, što se tiče te stranke ,  Ivica Dačić, rekao je Ružić.

„To je, praktično,  i konstatovano aklamacijom na sednici Predsedništva uz veliki aplauz“ objasnio je  Ružić .

On je rekao  da je “ukoliko dođe do inicijative za razgovor o potencijalnom zajedničkom kandidatu SPS  spreman da razgovara na tu temu”.

 

“Spremni smo da stavimo i podastremo naš stranački interes državnom interesu. Po najavama predsednika Nikolića i premijera Vučića za Sretenje će se praktično opredeliti sudbina tog eventualnog zajedničkog kandidata, te s toga nećemo preuranjeno donositi neke odluke i zaključke. Postoje neke najave da se održe istovremeno i parlamentarni izbori, ali to je još jedna tema o kojoj je preuranjeno govoriti, “ rekao je Ružić.

On je dodao i da je SPS najkoretniji politički partner, a u prethodnih 26 godina bitisanja na političkom nebu Srbije “nema političkih stranaka sa kojima se nije sarađivalo u interesu države i građana”.
„Pored toga što smo poštovali naše partnere očekujemo da tu dozu poštovanja pokažu i naši politički partneri”, rekao je Ružić koji smatra da “zarad državnog interesa treba da zanemarimo neke sujete i igrarije, jer danas nije vreme za to, već je vreme da se u punom kapacitetu da odgovor na ono šta je budućnost Srbije”.

“Taj puni  kapacitet je moguće dosegnuti isključivo ukoliko unapredimo i našu saradnju, odnosno saradnju SPS-a i SNS-a i u onim sredinama gde to, na žalost, nije slučaj. Takvih sredina je malo, ali je potrebno da bi motivisanost i motivacija biračkog tela bila na onom nivou koji je potreban za jedan odličan izborni rezultat.“
Osvrnuo se Ružić na saradnju SPS-a i SNS-a u Jablaničkom okrugu rekavši da je ta ona “na zavidnom nivou, ali i da u nekim opštinama postoji još prostora da SPS uzme učešće i da doprinos realizaciji svih važnih projekata, bilo da su to infrastrukturni ili bilo koji drugi koji se tiču onog krajnjeg korisnika, odnosno građanina koji živi na teritoriji Jablaničkog okruga”.
„Mogu da izrazim zadovoljstvo sada već jedne višegodišnje saradnje što jeste garant jednog pozitivnog rezultata na ovim izborima, bez obzira na koji način se oni budu odvijali. Oni će biti održani najverovatnije 9. aprila“rekao je Ružić.

On je danas održao sastanak sa članovima Okružnog odbora ove stranke u Leskovcu,  na kome  se razgovalo o zadacima za predstojeće predsedničke izbore u Srbiji.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare