Devedeset kvarova na uličnoj rasveti otklonjeno

NIŠ

Ledeni dani u Nišu još traju, ali to ne sprečava ekipe Javno komunalnog preduzeća Parking servis da na terenu rade na popravkama električnih instalacija, električnih ormarića i ulične rasvete.

Naime,  od početka 2017 godine, kada je ledeni talas zahvatio ovo područje,  do sada je JKP -u Parking servis, koji održava signalizaciju i javno osvetljenje u gradu, prijavljeno preko 110 kvarova na signalizaciji i javnom osvetljenju u gradu. Najveći broj kvarova nastao je u prvom ledenom talasu oko Badnjeg dana, preko 70, a drugi talas bio je oko Pravoslavne nove godine , kada je dodatno prijavljenojoš 40 kvarova. Delovi ulica, cele ulice, pa i delovi grada ostali su, zbog pucanja žica i sličnih problema na instalacijam, bez osvetljenja. Mnogi semafori su van fukcije.

Kako kaže za JUGpress rukovodilac Službe za signalizaciju, javno osvetljenje i održavanje JKP Parking servis Predrag Nikolić , ekipe rade danonoćno i kvarovi se otklanjaju.

Čak 90 procenata prijavljenih kvarova je otklonjeno.

„  Ekipe Parking servisa su bukvalno danonoćno na terenu,  na svim lokacijama, otklanjali te kvarove u meri u kojoj je to bilo moguće u zavisnosti i od vremenskih uslova , a pre svega sa stanovišta bezbednosti. Ugovor sa Elektrodistribucijom, pošto su oni naši partneri na otklanjanju kvarova jer su trafo stanice u njihovom vlasništvu, je potpisan za 2017. godinu, i sada naše mešovite ekipe izlaze na teren i pokušavaju da reše probleme.  U toku je sanacija dva velika kvara u gradu.  To je potes preko puta železničke stanice na  trafo stanici u ulici Đura Jakšić , u Mostarskoj ulici , Kajmačalanskoj gde je došlo do pucanja žica i drugi kvar koji je takođe jako bitan je u Ulici Koste Abrašević, gde gravitira i Šumadijska i Ulica Ivana Milutinovića.“, kaže Predrag Nikolić.

Semafori za pešake na niškom Bulevaru 12. februar, kod osnovne škole „Vuk Karadžić“, ponovo radi.

Danas će ekipe raditi i na popravci trafo stanice u Studeničkoj ulici koja iz Knjaževačke ulice ide ka Somborskom bulevaru. Odve je kvar takve prirode da svetla gore danonočno, ne gase se.

Iz Parking servisa poručuju da će do kraja nedelje nastojati da otklone sve prijavljenje kvarove.

Građani mogu da putem aplikacije „Prijavi problem“ i sami da prijavljuju kvarove na uličnom osvetljenju i signalizaciji i tako doprinesu bržem otklanjanju kvarova.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare