Ružić Napravili smo pobedničku koaliciju u Leskovcu

LESKOVAC

Visoki funkcuioner SPS Branko Ružić rekao je danas u Leskovcu da su ta stranka i Jedinstvena Srbija napravile “pobedničku koaliciju” a na pitanje novinarke JUGpressa da li će da prime kao koalicionog partnera, posle pobede na lokalnim izborima, SNS ili imaju “široki koalicioni kapacitete” odgovor na press konferenciji je bio da će se o tome pričati posle izbora.

Na konferenciji za medije povodom početka kampanje za izbore za narodne poslanike i izbore za odbornike u Skupštini grada Leskovca predstavnik rukovodstva Socijalističke partije Srbije Branko Ružić istakao je da je koalicija između SPS-a i Jedinstvene Srbije nakon trajanja od 15 godina pokazala ne samo granitno jedinstvo, snagu, energiju, entuzijazam, spremnost za boljitak svih u Srbiji, državotvornost strateških interesa Srbije, već je izdržala i zub vremena.

„Moguće je da u Srbiji koaliciono funkcionišete pre svega kao drugovi i prijatelji, kao porodični i vaspitani ljudi, koji žele da svojim aktivizmom urade nešto što je dobro za budućnost zemlje. Želim da se zahvalim i Aleksandru Đuroviću i Nenadu Filipoviću koji su, nakon ovih 15 godina, po prvi put u Leskovcu napravili napravili pobedničku koaliciju SPS-a i JS-a „Dačić – premijer Srbije“. Uveren sam da je Leskovac zaslužio da upravo tu primenimo spoj mladosti i iskustva, da pokažemo kakvu strukturu naša lista u Leskovcu ima i kada govorimo o stručnom kadru, o svim sferama društvenog bitisanja, o našim damama koje zauzimaju bitno mesto. Činjenica je da je „srpski Mančester“ uvek bio rezervoar glasova za SPS i JS kada je nastala. Ova lista na republičkom nivou će imati pet kandidata za narodne poslanike iz Leskovca, što je pokazatelj koliko rukovodstva partije daju na značaju Leskovcu, ali i Jablaničkom okrugu. Mi smo brzo, za nekih 4-58 sati prikupili 1177 potpisa što pokazuje i visok nivo organizovanosti i entuzijazma koji nam na jugu nikad nije nedostajao. Predstoji predan rad na terenu sa ljudima, što smo i radili svih ovih godina, a garant za to su Aleksandar Đurović i Nenad Filipović, ali je tu i državni sekretar Žikica Nestorović, treći na listi za lokalne izbore. Imamo i, posle mnogo vremena, novi kvalitativni pomak, jer su na listi i ljudi koji su ugradili sebe u temelje razvoja Leskovca, a to su Živojin Stefanović i Gojko Veličković. Ta imena dovoljno govore i predstavljaju garanciju uspeha koji nas očekuje, a očekuje nas i zahtevna i teška kampanja. Leskovac je, rekao bih, najznačajniji centar na jugu Srbije. Posle Niša Leskovac zaslužuje još veći nivo razvoja i mislim da smo mi kao koalicija u dosadašnjih 11 godina pokazali da sa našim partnerima na republičkom nivou činimo sve ono što jeste važno kako bi se došlo do ekonomskog razvoja i smanjenja nezaposlenosti, a preduslov za sve to je politička stabilnost. Uveren sam i da ćemo nakon 17. decembra igrati još važniju ulogu u trasiranju svih važnijih projekata, kako na lokalnom, tako i na republičkom nivou.

Na pitanje novinara da li će ova pobednička koalicija nakon izbora u vlast izeti kao koalicionog partnera i SNS ili nekog drugog, Ružić je rekao da govori o pobedničkoj koaliciji u Leskovcu jer se nalazi u Leskovcu, ali se to odnosi i na republičku listu.

„Mi učestvujemo u utakmici da bi pobedili, nama nije ideja da budemo drugi, treći, peti… Pre svega jasan je stav lidera ove koalicije i vrlo je precizno definisana politika nakon izbora po pitanju državotovorne orijentacije, ekonomskog razvoja, socijalne pravde, po pitanju svih međunarodnih pritisaka kojih, na žalost, ima decenijama. Ne vidim načina kako bi oni koji ne korespondiraju sa jednom takvom politikom mogli da se nađu u redovima neke buduće vlasti. Svakako ćemo videti izborne rezultate i ko je pobedio, pa ako nam zafali svakako ćemo pozvati naše partnere da vladamo zajedno.“

Na ovo pitanje je odgovor dao i Nenad Filipović, rekavši da on smatra da je to pitanje trebalo postaviti i njemu i Aleksandru Đuroviću.

„SPS i JS u Leskovcu imaju apsolutnu autonomiju u odlučivanju na lokalu. Mi smo ti koji će posle izbora odlučivati u lokalu, a kasnije ćemo se konsultovati, ali samo konsultovati sa drugim institucijama.“ (kraj)IS/SA

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
SVEVLAD
SVEVLAD
6 meseca pre

Svi za zatvor.
Kriminalac do kriminalca.
Ee! Srbijo, bolje ti je bilo pod tudjom cizmom nego li sa ovim politicarima.

Zadnji put uredio 6 meseca pre SVEVLAD
Mrka
Mrka
6 meseca pre

Ti i Žika četnik nemate šansu !