Rumunija i Srbija zajedno protiv ilegalnih migranata

ĐERDAP

 

Danas je na Graničnom prelazu Đerdap 1 – Portile De Fier zvanično otvorena zajednička kancelarija za policijsku saradnju na srpsko – rumunskoj državnoj granici koja treba da doprinese uspešnoj borbi protiv ilegalnih migracija.

 

Ova kancelarija je otvorena i u cilju unapređenja i daljeg razvoja policijske saradnje između Srbije i Rumunije, kao i poboljšanja regionalne bezbednosti.

„Kancelarija će doprineti uspešnijoj borbi protiv ilegalnih migracija, omogućiti i poboljšati stalnu razmenu podataka i informacija, doprineće unapređenju i intenziviranju komunikacije, pružanju podrške u posebnim situacijama. Takođe unaprediće i međunarodnu saradnju u oblasti zaštite državne granice, rekao je načelnik Uprave granične policije  general Milenko Božović.

On je najavio i  intenzivniju razmenu informacija za sprečavanje i efikasnije suzbijanje prekograničnog kriminala.

Ova kancelarija će funkcionisati u skladu sa Konvencijom o policijskoj saradnji u Jugoistočnoj Evropi, Sporazumom između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Rumunije o saradnji u borbi protiv organizovanog kriminala, međunarodne trgovine nezakonitim drogama i međunarodnog terorizma, kao i Protokolom između ministara unutrašnjih poslova Srbije i Rumunije o osnivanju i funkcionisanju Zajedničkog kontakt centra na rumunsko-srpskoj granici.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare