Rukometaši “Dubočice” u novu sezonu sa navijačima na tribinama

LESKOVAC

U subotu u 18 sati u SRC „Dubočica“ rukometaši „Dubočice 54“ počinju takmičarski deo prvenstvena za 2021./2022. godinu. Gost na otvaranju sezone je subotički „Spartak“. Nčin takmičenja ja kao i prošle godine, ekipe su podeljene u dve grupe, a nakon završetka prvog dela takmičenja sledi plejof i plejaut. U grupi „B“ pored „Dubočice 54“ su i „Partizan“ (Beograd), „Železničar“ (Niš), „Rudar“ (Kostolac), „Šamot 65“ (Aranđelovac), „Spartak“ (Subotica), „Proleter“ (Zrenjanin) i „Mokra Gora“ (Zubin Potok).

Leskovački superligaš ulazi u ovu sezonu sa dosta promenjenim sastavom u odnosu na prošlo prvenstvo, jer je pet igrača napustilo, a isto toliko pristupilo klubu. S obzirom da je Saša Pejčić sprečen privatnim obavezama u subotu sa klupe će ekipu voditi pomoćni trener Siniša Mičić, koji uz podršku publike, očekuje prve bodove u ovoj takmičarskoj sezoni i smatra svoju ekipu sigurno favoriti u ovoj utakmici.

Rukometaš Nikola Matović ocenjuje da su se igrači koji su došli tokom prethodnih meseci u klub odlično su se uklopili ekipu.

„Imali smo dosta pripremnih utakmica i dobro smo odradili pripreme. Zadovoljni smo grupom i rasporedem i očekujemo najbolje rezultate od kako se klub vratio u Super ligu.

Jedan od novajlija u timu Leskovčana Nikola Grubić sa nestrpljenjem očekuje novu sezonu.

„Odradili smo pripreme kako treba, odigrali dosta utakmica. Mislim da smo mi u našoj grupi kandidat za drugo mesto, iza beogradskog „Partizana“. Kada se saniraju sve lakše povrede, kada sve dođe na svoje bićemo pravi, ali ćemo već na startu pružiti dobru igru.“

Prednost „Dubočice 54“ na domaćem terenu će svakako biti prisustvo publike. Za razliku od prošle sezone, kada iz epidemiolopških razloga nije bilo publike na tribinama, ove godine je dozvoljeno da na tribinama publika popuni do 30% kapaciteta dvorane, s tim što svako drugo sedište mora da bude prazno, kako bi postojala fizička distanca.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare