Rudnik „Grot“ poklonio vredan aparat Službi za oftalmologiju

VRANJE

Donaciju vrednu 960.000 dinara danas je dobila Služba za oftalmologiju Zdravstvenog centra u Vranju.

Medicinski aparat – špalt lampu sa planacionim tonemetrom i hudrauličnim stočićem darivao je Rudnik olova i cinka „Grot“.

Reč je o izuzetno vrednoj donaciji rekla je upravnica Opšte bolnice dr Nataša Stoiljković.

„Zahvaljujem se u ime zaposlenih i lekara, pre svega, zbog velikog broja pregleda koji se urade u ovoj ambulanti. Oko 20.000 pacijenata godišnje imamo u ovoj ambulanti. Prostor ambulante je privremen i sva nova oprema se seli u novi prostor po završetku rekonstrukcije, gde će specijalističke ambulante biti organizovane po najvišim standardima“, rekla je dr Stoiljković.

Načelnica Službe za oftalmologiju Opšte bolnice dr Biljana Stojiljković je kazala da će aparat omogućiti što bolju dijagnostiku, zato što ima izvanredan kvalitet optike i najfiniju digitalnu sliku.

„Ovaj aprat služi za pregled prednjeg segmenta oka, koristi se kod merenja očnog pritiska ali i pri vađenju stranih tela iz oka i ostalih sitnih intervencija na oku. U pitanju je aparat najnovije generacije, u odnosu na prethodni je značajno bolji, što je i cilj koji imamo – da dotrajale i izraubovane aparate zamenimo novim radi pružanja bolje zdravstvene zaštite našim korisnicima“, istakla je načelnica.

Donator je do sada kao društveno odgovorna firma raznim donacijama pomogao Gradu Vranju, opštinama Vranjskoj Banji i Bosilegradu.

„Potrudićemo se da i dalje pomažemo zajednici u kojoj živimo i radimo, sa posebnim akcentom na zdravstveni sektor“, poručili su donatori.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare