Rolerašice u Sloveniji osvojile pet medalja

VRANJE

Takmičari Skijškog klub „Besna Kobla“ iz Vranja su učestvovali na Otvorenom prvenstvu Slovenije u Vuzenici u slalomu na rolerima. Ova deca su svoj klub i Vranje navikla na uspehe, tako da nove medalje dođu kao normalna stvar.

Posle lošeg starta prošlog vikenda u Slovačkoj, Emilija Arsić je dovela stvari na svoje mesto. U kategoriji devojčica do 14 godina zauzela je prvo mesto.

U kategoriji devojčica do 8 godina vidjen je pravi spektakl, jer su o prvom mestu odlučivale stotinke. Ovoga puta Dunja Arsić je morala da se zadovolji drugim mestom i srebrnom medaljom.

Ništa manje neizvesnosti nije bilo ni u kategoriji devojčica do 10 godina. Posle dve briljantne vožnje Maša Jović je morala da pruži ruku godinu dana starijoj devojčici iz Ilirske Bistrice.

U konkurenciji devojčica do 12 godina Anastasija Stojanović se ovoga puta okitila srebrnom medaljom i nastavila niz uspeha na međunarodnoj sceni.

Najstarija vranjska takmičarka je u konkurenciji devojčica do 16 godina Mia Dedinac zauzela drugo mesto iza takmičarke iz Italije sa minimalnim zaostatkom i tako najavila borbu za najviši plasman na predstojećem Evropskom prvenstvu u Španiji.

Lenka Stanković je napravila grešku na poslednjoj kapiji i tako ostala bez plasmana i šanse da se bori za medalju.

Na prvoj World rankig trci u Sloveniji trkom je ispred Svetske roler federacije delegirao vranjski delegatski par, Đorđe Dedinac-Toma Dimitrijević. Postavljač druge staze je bio trener kluba „Besna Koobila“, Đorđe Dedinac.

U klubu kažu da su izuzetno zadovoljni rezultatima i gostoprimstvom koje su im priredili domaćini.

„Fantastičan organizator prve World Ranking trke u Sloveniji bio je Ski klub „Vuzenica“ koji  u svojim redovima ima nekoliko državnih prvaka u skijanju. Iako na samo dva sata vožnje od najbližeg glečera u Austriji domaćini redovno treniraju i voze slalom na rolerima. Od njih se itekako ima šta naučiti i o skijanju i o organizaciji velikih sportskih događaja. Možda bi samo trebalo da iskopiramo sistem i način rada skijaških klubova u Sloveniji, ako želimo bolje rezultate u skijanju. Osim domaćeg skijaškog kluba iz Slovenije je učestvovalo još šest skijaških klubova. Nekoliko državnih prvaka Slovenije u skijanju i i vicešampionka Italije u slalomu dovoljno govore o značaju slaloma na rolerima kao neizostavnog letnjeg treninga. Bez slaloma na rolerima nema uspeha u slalomu na skijama“, ističu u vranjskom klubu.

Ukoliko finansijska situacij, sledećeg vikenda najuspešnija takmičarka kluba, Mia Dedinac bi trebalo da nastupi na Evropskom prvenstvu u Španiji.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare