Roditelji vratili decu sa nastave

VRANJE

U prvom odeljenju prvog razreda OŠ „Svetozar Marković“ u Vranju, agonija učenika i roditelja još uvek traje.

Prvake iz ovog odeljenja roditelji su, u petak, vratili kućama, jer nisu dozvolili da pohađaju nastavu sa novom učiteljicom.

Majka jednog prvaka, Irena Stanković  izjavila je da su decu vratili kući, jer im je došla nova učiteljica bez ikakve najave. Roditelji  su bili potpuno zatečeni, a njihova deca uznemirena.

„U odeljenju su ostala samo dva učenika, migranti iz Avganistana, dok je jednog prvaka majka ostavila u produženom boravku. Nova učiteljuica je tehnološki višak u školi u Tibuždu, tako da je ona sada umesto dosadašnje, Marije Kostić sa kojom su deca počela školsku godinu“, kaže Stankovićeva.

Ona dodaje da je učiteljica Kostić dobila otkaz, koji nije htela da potpiše.

Uprkos činjenici što je prosvetna inspekcija, kako su preneli mediji, donela rešenje  kojim je poništena odluka škole o raspisivanju konkursa za prijem na radno mesto koje je već popunila na određeno vreme učiteljica Marija Kostić, drektorka škole Tijana Đokić, je izjavila da je sve urađeno po zakonu i da nema šta više da objašnjava.

Stamenko Stamenović, predsednik sindikata „Nezavisnost“ u ovoj školi napominje da je zatečen čitavom situacijom.

Sindikat nisu konsultovali ni povodom raspisivanja konkursa ni  po pitanju preuzimanja radnika, kaže Stamenović koji je potvrdio da su roditelji decu vratili kućama.

Roditelji prvaka ovog odeljenja OŠ „Svetozar Marković“ su spremni da i u ponedeljak ne puste decu u školu, napominjući da su saglasni u sprovođenju takve odluke. Ističu da su deca vidno potrešena i da su plakala zbog dolaska nove učiteljice.

Kako će se čitav slučaj završiti ostaje da se vidi. Očigledno je da nadležene institucije moraju da reaguju, pridržavajući se zakona, ali vodeći računa i o deci koja su na početku školovanja doživeli ovu neprijatnost.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare