Bujanovački osnovci u „Trci za srećnije detinjstvo“

BUJANOVAC

Tradicionalna „Trka za srećnije detinjstvo“, koju organizuje bujanovački Crveni krst održana je danas na gradskom stadionu u Bujanovcu. Ovoj humanitarnoj akciji pridružilo se, kao i ranijih godina, više od 200 učenika Osnovne škole  „Branko Radičević“.

„Učestvovanje u ovoj trci u deci budi humanost i toleranciju, postaju svesni koliko je važno i plemenito pomoći drugoj deci, a istovremeno im se promoviše i zdrav način života“, kaže za JUGpress pedagog škole Natalija Stanković.

Dečaci i devojčice, učenici svih razreda ove škole, su izdvajali po 50 dinara za kupon koji im je omogućavao učešće u trci, u cilju prikupljanja humanitarne pomoći za decu lošeg materijalnog stanja.

„Najvažniji razlog održavanja „Trke za srećnije detinjstvo“ je prikupljanje sredstava za decu kojima je pomoć preko potrebna. Učenici su kupovali kupone po simboličnoj ceni od 50 dinara i tako direktno pomogli svojim drugovima, uz to su se i lepo družili i rekreirali“, dodala je Stanković.

Dužina staze zavisila je od uzrasta učesnika, a decu je, pored školskih drugova i nastavnika, bodrio i veliki broj roditelja.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare