Počinju „Borini pozorišni dani“

VRANJE

 

 

U mesecu kad je umro poznati Vranjanac, Borisav Stanković održava se tradicionalna kulturna manifestacija u čast ovog velikog književnika koji je svojim delima proslavio svoj rodni grad.

„Borini pozorišni dani, 37 po redu, u Vranju počinju u subotu pod sloganom „Optimisti“.

Prve večeri u sali Galerije Narodnog muzeja, u okviru pratećeg program, biće otvorena izložba Ivana Bekjareva, „50 godina glume“.

U nedelju  na repertoaru je predstava „U agoniji“ koju je po tekstu Miroslava Krleže, režirala Ana Đorđević. Igraju Branko Cvejić, Marija Vicković i Radovan Vujović.

Ljubitelji pozorišne umetnosti biće u prilici da treće večeri manifestacije vide predstavu „Hor bečkih dečaka“, Miroljuba Nedovića u režiji Irfana Mensura koji sa kolegama Predragom Ejdusom i Slobodanom Ninkovićem glumi u ovom dramskom komadu. Pre toga publika će biti u prilici da razgovara sa glumcima.

„Iluzije“ Ivana Viripajeva je naziv predstave u kojoj igraju Goran Jeftić, Katarina Marković, Milutin Milošević i Sonja Kolarčević. Režiju potpisuje Tatjana Mandić Rigonat.

U prepodnevnim satima na programu je predstava za decu „Pepeljuga“

Vranjanci će biti u prilici da vide i komad „Ujedinjenje ili smrt“ pozorišta iz Prištine, koji je nastao po tekstu stenograma Podgoričke skupštine, održane uoči formiranja Kraljevine SHS 1918.godine, u režiji Jelene Bogovac i Nenada  Todorovića.

„Borine pozorišne dane“, 26. oktobra, zatvoriće glumci iz Srbije i Crne Gore, koji će izvesti „Jami distrikt“, Milene Bogovac u režiji Kokana Mladenovića. Igraju Isidora Simijonović, Jelena Graovac i Nina Nešković.

Ova kultna manifestacija u Vranju, traje od 21. do 26. oktobra i njen umetnički savetnik je direktor drame Narodnog pozorišta u Beogradu, Željko Hubač.

Predstave će biti izvedene u Domu vojske sa početkom u 20 sati.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare