Roditelji dece iz vrtića “Bambi” predali peticiju: Hoće li i vrtić da se rekonstruiše kao škola “Josif Kostić”

LESKOVAC

Većina roditelja čija deca su korisnici usluga dečjeg vrtića „Bambi“ potpisali su peticiju i uručili je predstavnicima lokalne samouprave. Oni traže da znaju kada će biti završeni radovi na rekonstrukciji ove ustanove, s obzirom na to da je najavljeni termin prošao pre dve nedelje

„Tamo se maltene ništa ne radi“ ističe Ana Volf i kaže da „je to očigledno, jer kad god se prođe pored „Bambija“ vidimo da ima jedan ili nijedan radnik. Za to vreme deca su smeštena u vrtićima „Lane“ i „Kolibri“. Deca tamo nemaju nikakve uslove, jer ti vrtići i nisu predviđeni za njih. Oni su smešteni u neadekvatnim prostorijama, odnosno u hodniku… Stolovi za hranu su na bini, pa se plašimo i da se neko dete ne povredi… S obzirom da su u hodniku, tu je i promaja, svi tu prolaze, tako da su već počela i da se razboljevaju, razdražljiva su, nervozna… Za sada, s obzirom da je lepo vreme, oni provode dosta vremena i napolju, u parkiću iza vrtića, ali šta ćemo kad zahladni? Pored ove dve grupe, u vrtiću postoji i treća, najnovija upisan grupa, a oni, čak, i ne idu u vrtić, nego će da krenu tek kad radovi budu gotovi! Mi smo ovo pitanje postavljali upravi vrtića, ali oni ne znaju ništa da nam kažu. S obzirom da je Grad Leskovac finansijer, verujemo da oni mogu da ovaj problem što pre reše!“

Roditelji imaju i konkretan predlog šta treba uraditi i smatraju da je dovoljno da se vrtić okreči, očisti i da deca puste da tu budu do leta. Ostali radovi, kao što je menjanje stolarije, može da se odloži za sledeću godinu, na leto, kada vrtić ne radi.

Ana Volf je u ime roditelja i javno postavila pitanja na koje oni nemaju odgovor, a kruže među roditeljima:

1. Da li je istina da izvođač radova nije ispoštovao rok jer ima još neke velike projekte koje završava (kao što su radovi na „Opštoj bolnici“), te zato ne stiže da završi vrtić „Bambi“ i radi samo povremeno, kad mu dinamika posla na drugim gradilištima to dozvoli?

2. Da li je tačno da se čeka da se skinu prozori sa Opšte bolnice, koji su tamo neadekvatni, pa da se ugrade na zgradi vrtića „Bambi“?

3. Da li neko razmišlja kako će u narednih par meseci, kad počne loše vreme, dok se ne završi rekonstrukcija „Bambija“ roditelji da vode decu do vrtića „Lane“ i „Kolibri“, jer su prilično udaljeni i treba 40-ak minuta do tamo?

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
neko
neko
4 godine pre

kako odgovorne za ovo nije sramota, dovodi se cela estrada i placaju ogromne pare za provod od nedelju dana a deca u hodnicima i bez ucionica, bez icega…Sram vas bilo sve koji sebe smatrate da zasluzujete uopste platu.

neko
neko
4 godine pre

kako odgovorne nije sramota. Pa ovo nema nigde! Alo bre, placate milion pevaca za rostiljijadu a deca u hodnicima. Sramota!