Podrška EU inkluziji Roma

VRANJE-VRANJSKA BANJA

Memorandum o saradnji na realizaciji projekta „Povećanje zapošljavanja mladih Roma i Romkinja kroz model poslovnih simulacija i unapređenja poslovnih veština“ potpisali su u Vranju gradski većnik Dejan Ivanović, koordinatorka projekta Irena Jovanović  i predstavnik Romskog kulturnog centra u Vranjskoj Banji Zvezdan Ramić.

Većnik Ivanović je rekao da je Grad Vranje u saradnji sa partnerskim organizacijama civilnog društva, Internacionalnim konzorcijumom iz Vranja i Romskim kulturnim centrom iz Vranjske Banje učestvovao na ovom projektu.

On je dodao da su ovaj dokument dobili od Evropske Unije i Stalne konferencije gradova i opština. 

„To je program podrške EU inkluziji Roma, a sve u cilju osnaživanja lokalne zajednice, pre svega romske nacionalne manjine. 

Nadam se da ćemo na ovaj način unaprediti život Roma i svih ugroženih kategorija stanovništva.  

Projekat vrednosti 52.000 evra trajaće 12 meseci“, istakao je Ivanović. 

„U okviru ovog projekta predviđeno i održavanje Sajma zapošljavanja i to je  jedinstvena prilika da se naši korisnici, a pre svega pripadnici romske nacionalnosti uključe u proces aktivnog traženja posla“, izjavila je Mladenović.

Napomenula je da se u Informativnom centru, koji se nalazi u prostorijama Internacionalnog konzorcijuma u Vranju, mogu dobiti sve informacije o potrebnim zanimanjima i mogućim prekvalifikacijama i dokvalifikacijama“.

U cilju povećanja stepena zaposlenosti Romske nacionalne manjine za 60 učesnika koji su završili srednju školu, biće organizovana priprema za zapošljavanje. Dobiće pomoć u pisanju CV, dok će za 50 učesnika starijih od 50 godina biti organizovana prekvalifikacija ili dokvalifikacija za određena zanimanja, rekao je Zvezdan Ramić iz Romskog kulturnog centra u Vranjskoj Banji.

Ostavite komentar

avatar
  Prati  
Obavesti me o
Проститутки Бишкека