Riblja čorba oduševila

 

LESKOVAC

Treće veče Roštiljijade  na glavnoj bini započelo je pesamam Tome Zdravkovića koje su izvodili Blaža Petrov, Angel Dimov i Bojan Jovanović – Segal. Nakon toga na binu su izašli Leskovčani, grupa „Amajlija“ da bi se veče završilo sjajnim nastupom Riblje čorbe.

Njihov lider Bora Đorđević je najpre za JUGPress prokomentarisao prošlogodišnji nastup na Roštiljijadi koji je bio jedan od verovatno tri najposećenija koncerta od kad je glavna bina u strogom centru grada.

„Nama i nije iznenađenje kada je poseta odlična. Ove godine na Birfestu smo imali 130.000 ljudi, u Novom Bečeju 45.000 ljudi po policijskoj proceni. Tajna je u tome što ljude nikad ne izneverimo, nema kalkulisanja, dajemo sve od sebe na sceni. Posebno zadovoljstvo je što u publici imamo prisutne sve generacije, počev od onih koji su nas slušali kada smo počinjali, pa do nekih koji su rođeni decenijama kasnije.“

Kao recept za dugovečnost na rok sceni Bora mlađim bendovima preporučuje da moraju da imaju svoje pesme.

„Evo, na primer ovi momci koji sviraju sada („Amajlija“, prim. I.S.) moraju da sviraju svoje pesme, a ne pesme drugih bendova. To je osnovno i ključno“.

Publika je u Leskovcu, na koncertu koji je trajao oko dva sata čula i dve nove pesme, „Da tebe nije“ i „Smešan, grešan i pogrešan“, a Bora priznaje da i te pesme nastaju na isti način kao i ona na početku karijere.

„Istim žarom, ljubavlju i entuzijazmom stvaramo, ista inspiracija treba da se dogodi da bi nastala nova pesma. Tu vreme i iskustvo ne čine ništa. Inače, dok god budemo mogli da hodamo i pevamo, trajaćemo i nastupaćemo!“

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare