Baba Stojanka Gorice Popović osvojila Nišlije

NIŠ

Za ulogu babe Stojanke u filmu “Kozje uši” poznata glumica Gorica Popović, pobrala sve aplauze publike u Niškoj tvrđavi na šestoj festivalskoj večeri Filmskih susreta. Kako su na konferenciji za novinare organizatori kazali Gorica Popović ne samo da je po izboru publike bila najbolja glumica te filmske večeri, već je po broju glasova  nadmašila sve ostale glumce prethodnih večeri i tako postala najpopularnija glumica Festivala.

Film “Kozje uši”, reditelja Marka Kostića rađen je po istoimenom romanu Vladislave Vojnović a uporedo sa filmom snimana je I serija od četiri epizode koje će publika imati priliku da vidi na malim ekranima. Film je sniman  pre dve, dve i po godine, ali je prema njihovim rečima trebalo vremena da se sve to realizuje.

Film je glavna protagoniskonja okarekterisala kao melodramu sa elementime trilera, komedije I melodrame. Pored Gorice Popović glumačku ekipu čine Milica Spasojević, Slobodan Ćustić, Hadži Nenad Maričić, Nikola Kojo, Sergej Trifunović, Anđelka Prpić, Goran Radaković i drugi.

“U našoj kinematografiji su veoma retke uloge žena u godinama,  tako složene I tako obimne uloge. Pročiatala sam i roman. Bila sam veoma srećna što sam tu ulogu dobila.  Stojanka je jedno čudo od žene I tu možete vašta da pronađete.  Svuda gde film igramo pred publikom, on izaziva veoma tople i lepe emocije – rekla je Gorica Popović.

“Sklopile su se te sretne okolnosti i Filmski centar Srbije je odlučio da podrži scenario Kozjih ušiju” za realizaciju na svom konkursu  “ rekla je Vladislava.

Velike simpatije gledaoca pobrala je i mlada Milica Spasojević koja igra ulogu buntovne unuke baba Stojanke. Ona je u vreme snimanja filma imala 17 godina a glumila je ulogu mlađe devojke.

“Kada prolazi kroz te pubeterske promene I kada želi da ima svoju autonomiju , već je autoritet koji ne poštuje autoritet naravno da će doći do nekih sukoba, naročito kada je Stojanka u pitanju.” Kazala je mlada gumica

U drugom terminu  šeste večeri “Filmskih susreta”, prikazan je film “Igla ispod praga” u kome igraju Nikola Ristanovski, Seka Sablić, Bogdan Diklić, Ljubomir Bandović, Dragana Dabović, Leon Lučev.

Zatvaranje i dodela zvaničnih nagrada festivala je večeras od 20:30 sati.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare