Renoviranje fasada institucija po planu

NIŠ

Projekat „Izvođenje radova na fasadama  zgrada u Nišu“, realizuje se po planu i u toku su radovi ne nekoliko institucija kulture –  Narodnom  pozorištu, Narodnom muzeju, Narodnoj biblioteci „Stevan Sremac“ . Nove fasade dobiće I Niški simfonijski orkestar I Zadužbina Milorada Vasić.

Za renoviranje fasada izdvojena su sredstvi u budžetu Vlade Republike Srbije, a postupak je sproveden kroz postupak javne nabavke radova oblikovane u tri partije.

Prvom partijom obuhvaćeni su građevinski radovi na fasadama na nivou investicionog održavanja i uvoženje dekorativne rasvete na objektima. Otvoreni postupak javne nabavke za izvođenja radova na fasadama  zgrada u Nišu za prvu partiju raspisan 23.02.2017. godine. Ugovor sa izbranim ponuđačem „Neimar projekt“ doo Beograd, sklopljen je 26.04.2017. godine  I vrednost tih radova iznosi  42.073.390,00 dinara sa uračunatim PDV.

Stručni nadzor nad izvođenjem ugovorenih radova  vrši za građevinsko-arhitektonske i elektro radove Direkcija za izgradnju grada Niša. S obzirom na to da se radi o objektima koji su pod zaštitom zavoda za zaštitu spomenika neophodan je nadzor  Zavoda za zaštitu spomenika grada Niša.

Rok za izvođenje radova je 120 kalendarskih dana od uvođenja u posao izvođača radova , odnosno od  22. maja.

Pod građevinskim  radovima na nivou investicionog održavanja predviđa se saniranje fasadnih površina, uklanjanje degradiranih, potkoruženih delova i obnova fasadnih površina sa ponovnim bojenjem.  Na objektima se vrši i reparacija stolarije, zamena limarije (oluka i opšivki) gde je to neophodno.

Predviđena je popravka krovne konstrukcije i krovnog pokrivača sa zamenom dotrajalih elemenata kao I restauratorsko-konzervatorski radovi gde je to potrebno.

Ukoliko sve teče po planu krajem septembra radovi na sređivanju fasada najznačajnijih kulturnih institucija u gradu trebalo bi da bude završeni.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare