Renoviran objekat “Srbijašume”

LESKOVAC

Konferenciju za medije povodom renoviranja objekta „Srbijašume“ u Leskovcu ispred prostorija ovog preduzeća održali su zamenik direktora Zoran Savić i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

U vrednosti od 3,4 miliona dinara urađena je kompletna energetska sanacija zgrade, zamenjena stolarija i uređena krovna konstrukcija i podrumske prostorije sa kotlarnicom a sve je finasiralo ovo republičko javno preduzeće.

Na nivou Jablaničkog ukruga ovo preduzeće upošljava oko 180 radnika koji rade mahom na terenu.

„Kiseonik je život i svako zasađeno drvo znači i više kiseonika“ rekao je gradonačelnik Cvetanović zahvaljujući se preduzeću „Srbijašume“ na pomoći u mnogim akcijama kako gradu, tako i Srbiji.

„Pomenuću samo 3.000 sadnica koje su dali Mesnoj zajednici Sinkovce, što je velika donacija, s obzirom da jedna sadnica košta od 800-1.200 dinara. Pomažu i sistemu obrazovanja, jer istureno odelenje osnovne škole u Vučju se nalazi upravo u prostorijama „Srbijašume“ i tu 13 đaka pohađa nastavu. Mi u narednom periodu očekujemo da dobijemo donaciju oko 5.000 sadnica, što je velika donacija na čemu smo zahvalni, ali smatramo da je to u interesu i Leskovca i čitave Srbije.“

Zamenik direktora Zoran Savić ističe da će ova firma zahvaljujući energetskoj sanaciji imati znatne uštede za grejanje zimi, ali i hlađenje leti.

„Uređenjem zgrade ćemo i ukrasiti naš grad, jer smo pored Veternice, gde već postoji nekoliko uređenih zgrada.“

Savić je za 11. novembar najavio veliku akciju na nivou Srbije pod nazivom „Zasadi drvo“, gde je glavni stub u logistici „Srbijašume“.

Ostavite komentar

avatar
  Prati  
Obavesti me o
Проститутки Бишкека