Topli radijatori u Vranju

VRANJE

Ne mali broj Vranjanaca koji koriste usluge Javnog preduzeća „Novi dom“ jutros je bilo iznenađeno kada su njihovi stanovi i poslovne prostorije, nakon više hladnih dana, bili topli.

To se odavno očekivalo, jer je bilo nepodnošljivo boraviti u ledenim prostorijama. Daljinsko grejanje do danas nije imao ni Zdravstveni centar, pa nije teško pretpostaviti kako je bilo pacijentima, posebno onima teško bolesnim.

Mada je po zakonu preduzeće koje se bavi distribucijom toplotne energije u obavezi da ukoliko tri dana uzastopno spoljna dnevna temperatura bude ispod 12 stepeni, počne sa grejanjem, to je tek sada učinjeno.

Bez ikakve najave i toplih proba radijatori su od utorka topli. Odgovorni u ovom preduzeću kažu da su sve kotlarnice stavljene pod pritisak, urađeni su remonti, mazut je nabavljen i  za početak nove grejne sezone su bili spremni još krajem septembra.

„Novi dom“ greje 165 hiljada kvadrata stambenog i poslovnog prostora u Vranju.

Prethodnih godina ovo preduzeće je značajno proširilo kapacitete grejanja na preduzeća i ustanove, kao i stambeni prostor. Na toplovod su priključeni Gradska i Poreska uprava, MUP, BIA, vrtić, Osnovna škola „Vuk Karadžić”, Muzej kuća Bore Stankovića, a od nedavno i zgrada Filijale Fonda PIO.

U planu je priključenje zgrada Osnovnog i Višeg suda. Trenutno se izvode radovi na instaliranju kapaciteta od 11 hiljada kvadrata u stanovima koji se grade za pripadnike snaga bezbednosti.

Cena grejanja, neće biti menjane ove grejne, iako je poslednja korekcija bila još 2013. godine, poručuju iz ovog preduzeća. Fizička lica plaćaju 89,61 dinar po kvadratu, a pravna lica 178 dinara.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Проститутки Бишкека
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x