Pozorište u Vranju biće otvoreno 21. oktobra

VRANJE

Rekonstruisana zgrada Pozorišta „Bora Stanković“ u Vranju biće svečano otvorena 21. oktobra, izjavio je gradonačelnik Slobodan Milenković.

Radovi se privode kraju. Reč je o najsavremenijoj pozorišnoj zgradi u Srbiji, u čiju je izgradnju Republika Srbija uložila 173 miliona, a  Grad Vranje 195 miliona dinara.

„Pozorište u Vranju imaće multifunkcionalnu rotirajuću scenu, koja će biti prilagođena izvođenju pozorišnih predstava, ali i opera i baleta. Radi se o objektu od izuzetnog kulturološkog, ali i istorijskog značaja za naš grad, prepoznatog i od strane Republike Srbije, bez čije podrške on ne bi bio završen“, izjavio je gradonačelnik.

Milenković je dodao da će zgrada Pozorišta imati i opremu za projekciju filmova, jer je Filmski centar Srbije Vranju odobrio sredstva u iznosu od 11,7 miliona dinara za nabavku najsavremenijeg projektora.

On je najvio da se na otvaranju očekuje prisustvo najvišeg državnog rukovodstva.

Tada će biti izvedena operska predstava „Koštana“ Petra Konjevića, u režiji Juga Radivojevića.

Narednog dana na programu je premijera „Nečiste krvi“ vranjskog teatra, u režiji Juga Đorđevića.

Interesantno da pre desetak dana direktor Pozorišta u Vranju, Nenad Jović na konferenciji za novinare, koja je održana u prostorijama Srpske napredne stranke, rekao da će Pozorište biti otvoreno do kraja godine, da bi nakon nedelju dana predstavnica Ministarstva kulture Milena Popović gostujući na jednoj beogradskoj televiziji pomenula 21. oktobar, a danas i gradonačelnik.

Zgrada Pozoršta u Vranju stradala je u vatrenoj stihiji 2012. godine. Trebalo je više od šest i po godina da bude obnovljena.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare