RENOVIRA SE OSNOVNA ŠKOLA U ČEKMINU

LESKOVAC

 

U Čekminu su u toku radovi na energetskoj sanaciji škole, a pored toga uredjeno je i 620 kvadratnih metara parternog uredjenja školskog dvorišta i trotoara ispred škole za šta je iz budžeta Mesne zajednice izdvojeno 1.100.000 dinara.

Predsednik Mesne zajednice Čekmin najavio je i rekonstrukciju stadiona i izgradnju tribina i uredjenju prostora za Lovačko udruženje.

Radove je obišao gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i pritom rekao da je finansijskim planom Agencije za lokalni ekonomski razvoj za 2016. godinu iz gradskog budžeta predviđeno je izdvajanje u visini od 32 miliona dinara za realizaciju projekata iz programa unapređenja energetske efikasnosti.

„Sa ovim sredstvima planirana je zamena stolarije na četiri zgrade javne namene, kao i postavljanje termičke izolacije na zidovima šest zgrada. Među tim objektima je i izdvojeno odeljenje pečenjevačke Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Čekminu gde je u toku zamena stolarije i postavljanje termoizolacije na zidovima. Rok za završetak radova koji su počeli početkom ovog meseca je 30 kalendarskih dana. Do sada je završeno oko 70 posto svih radova. Najpovoljniji ponuđač bilo je preduzeće „Jugogradnja“ Bojnik, ugovorena vrednost je 1.500.000 dinara. Sam projekat izvodi ALER, a finansira se iz gradskog budžeta i sredstvima mesne zajednice, u odnosu 50 prema 50 procenata“

Cvetanović je Mesnu zajednicu Čekmin istakao najbolji primer saradnje gradske vlasti sa jednom mesnom zajednicom.

„Paralelno sa izvođenjem radova na energetskoj sanaciji škole urađeno je i 620 kvadrata parternog uređenja školskog dvorišta i trotoara pored škole, za šta je izdvojeno i 1.100.000 dinara iz budžeta mesne zajednice. Ovo je verovatno i najbolji primer partnerskog odnosa mesne zajednice i gradskih institucija, u ovom slučaju ALER-a“ rekao je Cvetanović, podsetivši  da je tokom prošle godine izgrađena ograda oko školskog kompleksa, za šta je izdvojeno 3 miliona dinara, od čega je mesna zajednica dala polovinu sredstava.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare