Rekonstruisanim stepeništem do “Starog groblja”

VLASOTINCE


Na jednom od najlepših mesta, kao što je vlasotinačko ,,Staro groblje” sa koga se pruža prelep pogled na reku Vlasinu i veštačko jezero na brani, uskoro će se stizati mnogo lakše i mnogo brže.

Pre skoro četiri decenije, sagrađeno stepenište, poslednjih godina je oronulo, i bilo je prilično nepristupačno za sve one koji su želeli da se nađu na ovoj destinaciji gde bi, inače, mogli da uživaju u miru i lepoti prirode i pogledu na panoramu varoši vlasotinačke.


Zahvaljujući inicijativi ljudi, a u prvom redu predsednika mesne zajednice ,,Centar”, Nebojše Mitrovića i uz finansijski blagoslov lokalne samouprave Vlasotince započeti su 21.juna radovi na objektu ,,Rekonstrukcija stepeništa od brane prema Starom groblju”. U želji da se ovaj deo grada uradi na pravi način i doprinese punoj afirmaciji turizma u gradu na reci Vlasini,


” Građevinska zanatska zadruga ,,Pionir” je izvođač radova na objektu ,,Rekonstrukcija stepeništa od brane do Starog groblja” i sa radovima se krenulo još 21. juna, a predviđeni rok za njihov završetak je 45 dana. Za sada se radovi odvijaju predviđenom dinamikom i postoje uveravanja da budu okončani i pre predviđenog roka “, kaže Nebojša Mitrović, predsednik MZ ,,Centar” sa kojim smo, zajedno sa većnikom zaduženim za odnose sa mesnim zajednicama Zoranom Miljkovićem, posetili ovih dana ovo gradilište i na licu se uverili da se radovi odvijaju na način kako je to predviđeno projektom i sa potrebnim brojem radnika na samom gradilištu.
JUGpress: Koliko je sredstava opredeljeno za ovaj posao koji treba da se uradi i šta će još sve biti urađeno u okviru ove rekonstrukcije ?

-Vrednost ugovorenih radova bez PDV je 948.540 dinara, a pored radova na stepeništu koji se rade na površini od 70 kvadratnih metara, radiće se i na popločavanju prirodnim kamenom putni pravac od Njegoševe ulice do samog ,,Starog groblja” u ukupnoj površini od 295 m2, a biće učvršćeni i ofarbani rukohvati u dužini od 45 metara.

JUGpress: Očigledno deo ,,Starog groblja” dobija jedan novi i mnogo lepši izgled. Ako se ovaj deo grada smatra pogodnom turističkom destinacijom, čini nam se da ovde ima još potrebe za ulaganjem u deo ,,Starog groblja” kako za odmor tako i za neka kulturna dešavanja ?
– Zaista je ovaj deo grada izuzetno lep, a i sama priroda je bila velikodušna u davanju prirodnih lepota, pa tako smatramo da ovo ne sme da bude poslednja investicija naše lokalne samouprave. U narednom periodu treba osmisliti koji su potrebni sadržaji da se još više ovaj deo oplemeni i ulepša, a to treba da urade stručni i kompetetni ljudi, i sve to da bude na dobrobit ljudi i samog Vlasotinca , saglasni su oba sagovornika, Nebojša Mitrović, predsednik MZ ,,Centar” i Zoran Miljković, član Opštinskog veća, zadužen za rad mesnih zajednica.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare