Reklamiraju pomoć od 100 evra a zakon još nije usvojen

BEOGRAD

Iako se na sva usta reklamira pomoć mladima od po 100 evra taj zakon još uvek nije usvojen.

Vlada Srbije usvojila je na učerašnjoj sednici Predlog zakona o Privremenom registru državljana Srbije od 16 do 29 godina kojima se uplaćuje novčana pomoć za ublažavanje posledica pandemije bolesti kovid – 19 izazvane korona virusom, a Skupština Srbije raspravljaće o tom predlogu danas.

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić sazvao je za utorak u 10 časova sednicu parlamenta na kojoj će usvajanje predloženog zakona biti jedina tačka dnevnog reda, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Novčana pomoć u iznosu od po 100 evra u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu dinara prema evru koji utvrđuje Narodna banka Srbije na dan stupanja na snagu ovog zakona, namenjena je osobama od navršenih 16 do navršenih 29 godina na dan stupanja na snagu ovog zakona.

Prijave za građane kojima se predloženim zakonskim rešenjem utvrđuje pravo na novčanu pomoć, a koji su državljani sa prebivalištem u Srbiji i poseduju važeću ličnu kartu, obaviće se elektronski na portalu Uprave za trezor od 15. do 30. januara 2022. godine.

Njima će posle davanja osnovnih ličnih podataka – JMBG, broj lične karte i ime banke biti zavedena prijava, čiji će status moći da provere na portalu Uprave za trezor.

Ukoliko neko nema račun u banci, potrebno je da izabere banku u kojoj će mu automatski biti otvoren namenski račun.

Primaocima novčane socijalne pomoći i osobama u zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, novčana pomoć će biti uplaćena automatski, odnosno bez podnošenja prijave, dodaje se u saopštenju

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare