Registracije traktora ipak neće biti?

BEOGRAD

Ministra unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je najavio ukidanje obaveze registracije traktora.

„Predložiću Vladi Republike Srbije nove izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima na osnovu kojih poljoprivredni proizvođači neće morati da preregistruju traktore i poljoprivredne mašine kojima su izdate trajne registracije i stare registarske tablice.

Tačnije, predložićemo da se izmenama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima predvidi da stare tablice i potvrde važe i dalje uz posedovanje odgovarajuće potvrde o tehničkoj ispravnosti, što je i do sada bila zakonska obaveza.

Obaveza da se traktori i poljoprivredne mašine preregistruju doneta je Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima koji je usvojen još 2009. godine, a primena te odredbe je trebala da počne 03. aprila ove godine.

Izmenama Zakona koje ću predložiti ukinućemo odluku o preregistraciji traktora i poljoprivrednih mašina, jer ne želimo da poljoprivredne proizvođače izlažemo dodatnim troškovima.

Vlasnici će morati da poseduju jedino potvrdu o tehničkoj ispravnosti, što je i do sada bila zakonska obaveza, jer nam je cilj da ta vozila budu sigurna i ispravna, pre svega zbog bezbednosti svih učesnika u saobraćaju,“ rekao je Stefanović.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Peci
Peci
5 godine pre

Konačno jedna dobra vest. Još kada bi ukinuli i zakone o oružju i ozakonjenju, stekao bi utisak da se u ovoj državi neko brine o narodu, a ne samo o uvođenju i ubiranju harača. Seljaci i tako nemaju para za normalan život, iako rade previše, ulažu svoje pare i vrlo često uberu manju vrednost od uložene, a uloženi rad, nelogično, ne uračunavaju. Samo napred naprednjaci, mislim da ste ovim krenuli u pravom smeru. Pao mi je kamen sa srca. Muku sam mučio kako da obezbedim pare, a poljoprivredom se bavim površno, bez nikakve zarade, samo da mi se njive ne uparlože. Nadam se da ovo nije neka šala.