Policajci u Leskovcu spasili ženu i dete

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

LESKOVAC

Dvojica policajaca u Leskovcu su spasili ženu koja je, sa petogodišnjim detetom u naručju, htela da se baci sa zgrade.

O ovom je govorio danas i direktor policije Vladimir Rebić koji je rekao da je “zahvaljujući hrabrim i odlučnim policajcima, Nenadu Stankoviću i Marku Stojičiću, sprečena tragedija u Leskovcu, kada je jedna ženska osoba, sa petogodišnjim detotom u naručju, htela da izvrši samoubistvo”.

Pripadnici policije su nakon prijave odmah izašli na teren i zatekli ženu u naručju sa detetom kako stoji na simsu zgrade, na visini od oko 5 metara. Policajac Nenad Stanković se popeo merdevinama do žene, koja je bila vidno uznemirena, i nakon razgovora uspeo da je ubedi da mu preda dete, a zatim je i njoj pomogao da siđe.

“Kao direktor policije, izuzetno sam ponosan na hitru i uspešnu reakciju policijskih službenika iz Leskovca, koji su pokazali izuzetnu sposobnost, profesionalnost i hrabrost obavljajući svoje redovne zadatke.

Mogu da zaključim da je sve više slučajeva u kojima policajci, rizikujući svoj život, spasavaju živote građana”, rekao je Rebić.

On je dodao da “Ministarstvo unutrašnjih poslova prepoznaje i vrednuje takav način rada”.

“Trudićemo se da obezbedimo bolji materijalni položaj i opremu za sve policijske službenike, kako bi još efikasnije i profesionalnije obavljali svoje zadatke,“ obećao je Rebić

Danas pre podne, oko 9.30 leskovačkoj policiji je prijavljeno da jedna žena sa detetom hoće da skoči sa zgrade u Radničkoj ulici.

Posle uspešnog spašavanja žena i dete su predati lekarima i Centru za socijalni rad.

U poslednjih desetak dana ovo je treći slučaj u kome su leskovački policajci spasili ljude koji su pokušavali samoubistvo.

Najpre su spasili čoveka koji je hteo da skoči sa mosta u Vlasotincu, zatim pre nekoliko dana devojku u Vlasotincu a danas majku i dete.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare