Regionalna platforma traži od kosovskih vlasti da istraže napad na ekipu TV Prva

BEOGRAD

Regionalna platforma za zagovaranje medijskih sloboda i bezbednosti novinara zatražila je od kosovskih vlasti da istraže napad na novinarsku ekipu TV Prva, koji se dogodio u utorak prilikom akcije specijalnih policijskih snaga na severu Kosova, saopštilo je Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Prema izveštaju TV Prva, tokom hapšenja na severu Kosova, koje su obavljali pripadnici kosovske policije ROSU, iz vatrenog oružja je pucano na automobil novinarske ekipe te medijske kuće koja je došla da izveštava sa lica mesta.

Novinar Zoran Maksimović je u telefonskom razgovoru za NUNS potvrdio da je automobil koji je koristio na svom novinarskom zadatku u pucnjavi ozbiljno oštećen.

Kosovska policija je na zahtev Udruženja novinara Kosova odgovorila da nema informacije o ovom slučaju.

U saopštenju se kaže da će Regionalna platforma o ovom incidentu obavestiti sve evropske institucije i zatražiti njihovu intervenciju.

Platforma podseća da je svaki napad na novinare napad na javni interes, demokratiju i ljudska prava.

Regionalnu platformu za zagovaranje medijskih sloboda i bezbednosti novinara Zapadnog Balkana čine Nezavisno udruženje novinara Srbije, Sindikat novinara Crne Gore, Udruženje BH novinari, Hrvatsko novinarsko društvo, Udruženje novinara Kosova i Udruženje novinara Makedonije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare