Redžepi:Korekcija granica prema Preševu, uskoro NATO vežbe u Makedoniji

PREŠEVO

Nekadašnji zamenik predsednika opštine Preševo i jedan od lokalnih komandanata u Oslobodilačkoj vojsci Preševa, Medvedje i Bujanovca ( OVPMB) Orhan Redžepi kaže da “postoji nekoliko faktora koji pokazuju da će se korekcija granice odvijati na istoku Kosova, tj. prema Preševu i šire.


On je u izjavi za JUGpress spomenuo vojne vežbe NATO-a koje će se održati od 20. maja do 23. jula, veoma blizu Preševa na severu Makedonije.

“Izjava ministra inostranih poslova Srbije Ivice Dačića o razgraničenju i graničnoj liniji od Raške do Zvečana isključivo je za unutrašnju upotrebu, jer javnost u Srbiji ne zna o vojnoj vežbi NATO pakta koja će se održati od 20. maja do 23. jula. u blizini Preševske doline u Makedoniji, i u kojoj će učestvovati oko 4.500 NATO vojnika kao i avioni koji su bombardovali Srbiju 1999. godine. Takodje , srpska javnost nije upoznata da se američki nosač aviona “Abraham Linkoln” , koji je najveći na svetu, već nekoliko dana nalazi u albanskim vodama”, rekao je Redžepi.

“Ove stvari se sigurno ne dešavaju zbog nekakvog spuštanja granice Srbije iz pravca Raške prema jugu ka Zvečanu, granica će sigurno da se proširi ali na drugu stranu na istoku Kosova, i ići će dalje od Preševa “, kaže Redžepi.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare