Rebalansom budžet uvećan za skoro 115 miliona dinara

NIŠ

Rebalansom budžeta za prvih devet meseci 2017. koje je usvojilo Gradsko veće, gradska kasa veća je za 114 miliona 854 hiljade dinara. Prvobotno projektovan budžet grada za ovaj period bio je 9,9 milijardi . Budžet sada zvanično iznosi 10,1 milijardu dinara.

Kako je objasnila sekretar za finansije Danijela Sasojević  ovo povećanje u najvećoj meri odnosi se na transfere iz ministarstava i donacije kompanija.

„Povećanje se odnosi na transfere koje smo dobili iz  Minitarstva trgovine, turizma i telekomunikacija za projekat uređenje i revitalizacije Tvrđave, od Ministarstva kulture kao i Ministarstva omladine i sporte„ kao I donacije kompanije Jura i NLB banke.

Prihodi grada u periodu od januara do septembra iznosili 5,5 milijardi što je 82,8 odsto od planiranog iznosa, dok su rashodi iznosili 5,2 milijarde ili 79,04 odsto od planiranih. U odnosu na isti period prošle godine,  prihodi su uvećani za 400 miliona dinara, a rashodi smanjeni za 300 miliona dinara Prihodi su veći za 8% procenata i prisutan je trend  stalnog uvećanja prihoda.

Kako je sekretar za finansije Danijela Spasojević istakla, ovo je prva godina da se grad Niš  nije zaduživao, a plate se isplaćuju redovno.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare