Radionice fotografije u službi Crvenog krsta

NIŠ

Crveni krst Niš organizuje u odmaralištu  „GAJ“ u Divljani obuku iz oblasti fotografije „U službi Crvenog krsta“. Predavač  je svetski priznat fotograf Ibrahim Mala.

Ibrahim Mala je profesionalni fotograf. Radio je kao delegat za audio-vizuelne komunikacije Međunarodne Federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca na bliskom istoku i severnoj Africi, na mnogim misijama Međunarodnog komiteta Crvenog krsta, kao i za više nacionalnih društava kao što su: Britanski Crveni krst, Švedski Crveni krst, Norveški Crveni krst, Finski Crveni krst, Nemački Crveni krst, Danski Crveni krst, kao i Kanadski Crveni krst.

Ibrahim Mala ima veliko iskustvo u oblasti primenjene humanitarne fotografije u vanrednim situacijama. Radio je sa Sirijskim Crvenim polumesecom na početku konflikta i njegove fotografije su bile prve koje su dokumentovale humanitarne aktivnosti ove organizacije u vreme sukoba.  Njegove fotografije i video materijali korišćeni su kao glavni izvor za komunikaciju i kampanje prikupljanja sredstava. Radio i u Iraku, Jemenu, Libanu, Jordanu, Turskoj, Libiji i Tunisu. Treninge iz oblasti fotografije u vanrednim situacijama je držao u Maroku, Libiji, Iranu, Siriji, Libanu, Italiji, Tunisu, Finskoj.

Ibrahim mala je dobitnik 7 međunarodnih nagrada za fotografiju, a izložbe svojih radova je održao u Italiji, Nemačkoj, u Ženevi i Londonu, u Španiji i Škotskoj, u Mančesteru u Kraljevskom muzeju rata, kao i u Sidneju, Moskvi, Norveškoj, Finskoj i Švedskoj.

Njegove fotografije nose snažnu humanitarnu poruku, oslikavajući svu tragediju konflikta, ali i humanitarne akcije Crvenog krsta i Crvenog polumeseca. Ibrahim Mala je držao kurseve fotografije i za više nacionalnih društava CK, u različitim zemljama, kao što su Sirija, Italija, Hrvatska, Katar, Maroko, Iran, Finska i Bosna i Hercegovina.

Radionice u Divljani će trajati do 25. Oktobra I pohađaće ih oko 40 polaznika iz Crvenog krtsta Srbije, Makedonije, Crne Gore, Bosne I Hercegovine.

“Na ovoj radionici će volonteri Crvenog krsta iz različitih sredina steći osnovna znanja o tome kako se prave humanitarne fotografije, na terenu u konfliktnim zonama I naučiće ono što je najvažnije – s jedne strane da ispune svoju misiju a sdruge strane da zaštite svoju bezbednost”, rekao je Ibrahim Mala na konferenciji za novinare.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare