REALIZUJE SE PROJEKAT PODRŠKE RAZVOJA PRIVATNOG SEKTORA

LESKOVAC

 

Već drugu godinu za redom Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga sprovodi projekat „Podrška razvoju privatnog sektora u južnoj i jugozapadnoj Srbiji“.

Projekat podržava e USAID, a Nacionalna agencija za regionalni razvoj preko regionalnih razvojnih agencija ga direktno sprovodi u delo.

Jedna od komponenti ovog projekta je i podrška mladima do 35 godina, kao i ženama preduzetnicama u započinjanju biznisa.

U ovom trenutku na obukama se nalaze oni koji su se prijavili da svojim biznis-planom konkurišu za dobijanje bespovratnih sredstava u opremi do 7500 dolara.

Četrdesetak polaznika će proći tri obuke, a to je započinjanje, odnosno „Da li sam ja preduzetnik“, te obuka za pisanje biznis plana i obuka za upravljanje finansijama.

Jelena Pavlović, menadžer projekta, ističe još jednu uslugu koju pružaju korisnicima, a to je obuka o zaštiti životne sredine, jer će prilikom  pisanja biznis plana morati da se objasni i kako biznis ideja utiče na zaštitu životne sredine.

Do sada je desetoro ljudi iz Jablaničkog i Pčinjskog okruga dobilo sredstva do 7500 dolara u robi i ovih dana im se ta roba isporučuje, te će oni započeti svoj biznis. Radi se o malim, tzv. porodičnim firmama, ali po ugovoru koji su svi potpisali sa USAID-om moraće da od trenutka kad prime opremu radnju drže otvorenom sledeće tri godine

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare