Razvoj kreativnog preduzetništva

VRANJE

U velikoj sali Skupštine grada, održana je informativna sesija u okviru Ugovora o saradnji između Grada Vranja i HELP-a, na projektu „Smanjenje siromaštva kroz mogućnosti zapošljavanja u cilju pristupanja Srbije Evropskoj uniji”.

Ugovorom je predviđena dodela 12 grantova za podsticaj kreativnog preduzetništva u Vranju, i to po četiri granta u iznosima od 1.500, 2.400 i 3.600 evra.

Projekat finansiraju Vlada Švedske, kao i gradovi i opštine u kojima će HELP sprovesti projekat.

U okviru Aneksa 5 Ugovora, Grad Vranje i HELP će sarađivati, između ostalog i u sprovođenju Plana razvoja kreativnih industrija u Vranju, kao i u samozapošljavanju i zapošljavanju, kroz podršku početnicima i subjektima sa posebnom pažnjom posvećenom kreativnoj industriji.

Ovim Projektom stvaraju se uslovi za jačanje preduzetničkog duha u sferi kreativnih industrija u Vranju, rekao je zamenik gradonačelnika Nenad Antić.

“Ovo je prilika da mladi, kreativni ljudi dokažu i valorizuju svoje znanje na tržištu. Postoje brojne oblasti koje obuhvata sektor kreativne industrije, od filmske i video industrije, interaktivnog softvera zabavnog karaktera, muzičke industrije i scenske umetnosti, do izdavaštva, arhitekture, dizajna, izrade softvera i kompjuterskih usluga”, rekao je Antić.

Ostavite komentar

avatar
  Prati  
Obavesti me o
Проститутки Бишкека