Raspisan Konkurs sa memorijalnu nagradu „Pera Stojanović Tuman“ 

VRANJE

Radio televizija Vranje je raspisala konkurs za memorijalnu nagradu Pera Stojanović Tuman, koja se tradicionalno dodeljuje u čast prerano preminulog kolege, novinara, voditelja, glumca i humoriste. 

„Radio televizija Vranje poziva sve umetničke stvaraoce, novinare, glumce, pisce, scenariste, dramaturge, profesore, studente da napišu humoristički tekst koji može da se ekranizuje i prikaže našoj publici. 

Konkurs je otvorenog tipa, mogu da učestvuju svi stvaraoci bez obzira na mesto prebivališta ali se blaga prednost daje vranjanskom humoru i satiri po čemu smo prepoznatljivi. Time čuvamo vedri duh ovdašnje čaršije, ali i sećanje na našeg kolegu Peru Stojanovića Tumana“, navodi se u saopštenju ove medijske kuće. 

Autoru najboljeg rada pripada novčana nagrada u iznosu od 60.000 dinara. Prvonagrađeni humoristički rad biće ekranizovan i premijerno prikazan u novogodišnjoj noći na programu Radio televizije Vranje. Svečano uručenje nagrade biće organizovano 20. novembra 2022. na Dan Televizije Vranje. 

Pisane i uredno potpisane radove treba dostaviti do 25. avgusta 2022. godine. Naša adresa je: Radio televizija Vranje, Partizanska 17a, 17501 Vranje i rtvranje@verat.net (Neophodno je radove poslati i poštom i u elektronskoj verziji). 

Stručni žiri će odluku o najboljem radovu objaviti 7. septembra na rođendan Radio Vranja pred čijim je mikrofonom Pera Stojanović Tuman širio vedar duh i humor svojim moćnim glasom koji je postao etarski autoritet južnih prostora. 

Za sve dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju. Naš broj telefona je 017 422 632 ili rtvranje@verat.net“, stoji u tekstu konkursa. 

Predlog Projekta Memorijalna nagrada „Pera Stojanović Tuman“ podržalo je Ministartvo kulture i informisanja na Konkursu za sufinansiranje projekata organizovanja i učešća na stručnim, naučnim i prigodnim skupovima, kao i unapređivanja profesionalnih i etičkih standarda u oblasti javnog informisanja u 2022. godini. 

Ova nagrada ustanovljena je 2005. godine, ali su do sada nagrađena samo četiri autora. 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare