“Raport”: Ko su menadžeri fudbalera Vlahovića

RIM

Razlog za prekid pregovora fudbalskog kluba Fjorentina sa srpskim reprezentativcem Dušanom Vlahovićem je veliki procenat koji su njegovi menadžeri tražili u slučaju da ga klub proda, ocenjeno je u poznatoj emisiji “Report” italijanske televizije Rai 3.

U emisiji, emitovanoj u ponedeljak uveče, navodi se anonimno svedočenje jednog fudbaskog menadžera o predlogu obnavljanja Vlahovićevog ugovora koji mu je Fjorentina ponudlila u decembru 2020. godine.

Prema tom izvoru, razlog za prekid pregovora bio je zahtev za isplatu velike sume novca, odnosno velikog procenta koji su Vlahovićevi menadžeri tražili u slučaju da ga Fjorentina proda, iza čega se kriju interesi italijanskih i stranih klubova.

Italijanski predstavnik Agencije za sportski menadžment i konsalting (International Sports Office ISO) iz Beograda, Ludoviko Spinozi odbacio je ove navode, rekavši da su sve to gluposti.

On je istakao da dugo radi sa Agencijom koju vode pošteni ljudi i nagasio da je Vlahović predmet apsurdnih zakulisnih radnji.

Spinozi je uveren da je glasine raširila Fjorentina zbog straha da će izgubiti svog najboljeg napadača.

Novinari “Reporta” su istraživanje nastavili u Beogradu razgovorom s direktorkom BalkanInsight Srbija Ivanom Jeremić, koja se godinama bavi odnosima FK Partizan i ISO Beograd.

Ona je rekla da je ISO Beograd mlada firma, osnovana 2015. godine, a da je Vlahović bio prvi fudbaler sa kojim je agencija uspostavila saradnju samo dve sedmice posle registracije firme.

Jeremić misli da s događajima ima veze generalni sekretar Vlade Srbije Novak Nedić koji je i član uprave FK Partizan, a u prijateljskim je odnosima s direktorom ISO Beograd, rečeno je u emisiji “Report”.

Kako je objavljeno, ona tvrdi i da Nedićeva majka ima udeo u ISO Beograd, kao i da agencija, zahvaljujući Nediću, ima upliv u FK Partizan.

Prema navodima “Reporta”, Jeremić smatra da srpska vlast pokušava da uđe u najveće fudbalske klubove Crvenu zvezdu i Partizan, pre svih predsednik Srbije Aleksandar Vučić, čiji su odani saradniici članovi Uprave FK Partizan.

Vlahović nije želeo da komentariše navode “Reporta”.

Izvor: FoNet

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare