Ramadani: Direkcija radi punom parom

BUJANOVAC

Nakon  likvidacije JP “Direkcije za izgradnju” Odeljenje za investicije opštine Bujanovac  preuzelo je sve njene poslove, tako da sada  radi punom dinamikom, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare načelnik ovog odeljenja Enver Ramadani.

“ Svi radnici nekadašnje “Direkcije” su zbrinuti I nisu ostali bez posla, jedan deo radnika je prebačen u opštinsku upravu  a neki radnici su dobili rešenja u JP “Komunalac”, kao I što je obećao predsednik bujanovačke opštine Šaip Kamberi”, rekao je Ramadani.

On je rekao da radovi na putnoj infrastrukturi teku “planiranom dinamikom”.

“Asfaltiran je put Veliki Trnovac- Breznica od 1,5 km I put u Bujanovačkoj banji od 1, 6 km a sve zahvaljujući  J.P. “Putevima Srbije” . Završeni su takođe radovi u selima Lučane I  Klenike I  školsko dvorište u selu Rakovac . Počinjemo asfaltiranje puta u selima Oslare, Donji starac, Spančevac I Sejace . Ukupna vrednost  svih radova,  koji su urađeni I koji će biti realizovani do kraja tekuće godine , iznosiće 320 miliona dinara”, rekao je Ramadani.

” Investiraćemo I u industrijsku zonu I to u trafo stanice koje se nalaze  na putu za Gnjilane  I u selu Bilince gde meštani imaju veliki problem sa strujom . Takođe, radovi se odvijaju I na transfer stanici u Bujanovcu . Odeljenje za investicije je juče zaključilo još šest ugovora I to za asfaltiranje puta u selima  Srpska kuća, Oslare, Letovica I Samoljica. Inače ovih dana se po mesnim zajednicama u Bujanovcu radi kompletna rasveta” ,  rekao je Ramadani.

Što se tiče pak naplate parking mesta u opštini Bujanovac, to će biti od sada u nadležnosti JP “Komunalca” koji  će tokom naredne nedelje zaključiti ugovore sa servisima Mts, Telenor I Vip radi sms naplate, dodao je ona.

Opština Bujanovac potpisala je sporazum sa D.O.O.” Gumoplasika” za prostor od 1300 metara kvadratnih , koji je u njihovom vlasništvu , a koji će sada služiti  za parkiranje vozila. To je prostor za otprilike 40 parking mesta. Takođe uzeto je I na upotrebu  dvorište srednj škole “Sveti Sava”,  koja se nalazi u blizini centra grada I   ispred zgrade opštine posle  15 časova”, dodao je Ramadani.

Opština Bujanovac je iz budžeta ove godine investirala poljoprivredu I za tu namenu je izdvojeno 32 miliona dinara , za medije sedam miliona , privredu 11 miliona, sport 11 miliona I Udruženja gradjana  dva milona, rekao je Ramadani.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare