Radu Trajković srpska policija celu noć zadržala na administrativnom prelazu

KURŠUMLIJA-BEOGRAD

Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova i savetnica kosovskog ministra za zajednice i povratak Rada Trajković noć je provela na administrativnom prelazu Merdare, u automobilu.

“Dvanaest sati na administrativnoj liniji na putu sa Kosova. Bez hrane, bez vode, bez lekova, bez razloga. Celu noć, usred zime, u automobilu”, objavila je jutros Rada Trajković na Tviteru.

Ona je navela da su joj dokumenta oduzeta i upitala da li će iko reagovati na ovu torturu.

Radu Trajković je u četvrtak srpska policija najpre zadržala na prelazu Merdare pri ulasku na Kosovo. Ona je tada izjavila da su joj policajci rekli da je evidentirana da joj se oduzmu dokumenta. Nakon višesatnog zadržavanja, puštena je da uđe. Međutim, u povratku u centralnu Srbiju, ponovo su je zadržali.

U tvitovima objavljenim tokom noći ona je ukazala da su joj na administrativnoj liniji protivustavno i protivzakonito oduzeta dokumenta i sprečena sloboda kretanja, kao i da joj je došao mladić od oko 20 godina i rekao da je iz Bezbednosno-informativne agencije.

“Neće da se predstavi, neće da me ispita, ne daje mi razlog zašto sam zadržana već mi kaže da on jedino ima naredbu da mi ne da dokumenta. Očigledno da je došao samo da opravda moje nelegalno zadržavanje”, napisala je oko sat i po posle ponoći.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare