Besplatan kurs engleskoj jezika za upošljenike lokalne samouprave

LESKOVAC

Nakon ispešne realizacije prvog projekta Udruženja nastavnika-vlasnika škola stranih jezika Srbije – YALS pod naslovom Podučavanje engleskog jezika zaposlenih u jedinicama lokalne samouprave sa fokusom na praktične veštine potrebne za efikasniju komunikaciju sa EU partnerima  prošle školske godine, u toku je ralizacija drugog ciklusa, sa oko 170 učesnika iz 14 gradova i opština.

Cilj projekta je unapređenje veština komunikacije na engleskom jeziku zaposlenih u lokalnim samoupravama. U tu svrhu, stručni tim Udruženja pripremio je kurs engleskog jezika koji se fokusira na četiri jezičke veštine (govor, pisanje, čitanje i slušanje) i osnovne veštine upotrebe korisnih digitalnih alata (Google Workspace, Zoom, Power Point i slično).

Projekat  u potpunosti finansijski podržava ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji. 

Jednogodišnji kurs učenja engleskog jezika, kao i udžbenik i materijali za rad,  besplatni  su za sve polaznike kursa.

U Leskovcu, projekat realizuje škola stranih jezika Oxford School, u prostorijama Centra za stručno usavršavanje, a polaznici kursa su zaposleni u lokalnim javnim institucijama. U skolpu kursa, u sredu, 13. decembra    nastavu je državo Abajdža Ern, dobitnik Fulbrajtove stipendije, izvorni govornik engleskog jezika. 

Na času je polaznicima predstavio američku kulturu poslovnog sveta, a polaznici su imali prilike da predstave našu i urade komparativnu analizu.  Na obostrano zadovoljstvo, saradnja će se nastaviti, a u planu su i naredni ciklusi ovakvih obuka.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Zoran
Zoran
1 godina pre

Hahahaha…pa oni više od pola kupili diplome da ne uče a vi od njih očekujete da nauče engleski… Aj da je ruski, možda bi neki i pokušali da oznoje…stolicu.