Radovi na sportskoj hali kod Doma partizana

LESKOVAC

Sportska hala „Doma partizana“ se uveliko radi, a gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je danas obišao radove. Izgradnja ovog objekta je započeta 2011. godine i Ministarstvo sporta i omladine je tada za tu namenu izdvojilo je 54, a Grad Leskovac tri miliona dinara. Izvedeni su grubi građevinski, limarski, pokrivački, armirano – betonski radovi i izgradnja čelične konstrukcije.

„U nameri da se izgradnja hale završi Leskovac je kod Ministarstva omladine i sporta konkurisao za učešće u programu program „Završiti započeto“ i na taj način dobio sredstva u iznosu od 58,3 miliona dinara, dok će grad učestvovati sa plaćanjem PDV-a u iznosu od skoro 12 miliona“ rekao je gradonačelnik Cvetanović i dodao da će u okviru završetka izgradnje hale biti izvedeni građevinsko-zanatski radovi, elektroinstalacioni radovi, instalacija vodovodne i kanalizacione mreže, mašinske instalacije, kao i sistem dojave i gašenja požara.

„Ulaganje u sport je uvek isplativa investicija, jer pored promocije grada, sport doprinosi i zdravijem društvu i stvara uzore na koje deca i mladi treba da se ugledaju. Leskovac ima puno uspešnih sportista, a za doprinos njima i sportu izuzetno je važna infrastruktura i zato će otvaranje ove hale stvoriti još bolje uslove za bavljenje sportom i stvaranje novih sportskih talenata. Zahvaljujem se Ministarstvu sporta i omladine i Vladi Republike Srbije na opredeljenim sredstvima i mogućnosti da Leskovac dobije jedan velelpni objekat namenjen sportskim aktivnostima“ dodao je gradonačelnik Cvetanović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare