Radovi na Hirurškom bloku

VRANJE

 

Već petnaestak dana u krugu Zdravstvenog centra u Vranju JP „Vodovod“ izvodi radove na vodovodnoj mreži koja će biti povezana sa novim hirurškim blokom.

Radove su zajedno sa rukovodstvom ove medicinske ustanove obišli gradonačelnik, Slobodan Milenković i član Gradskog veća zadužen za zdravstvo,  Miroljub Stanković.

„Lokalna samouprava preuzela je obavezu da uradi infrastrukturu u vrednosti od 30 miliona dinara. Pored vodovodne i kanalizacione mreže biće uređena i prisupna saobraćajnica i javna rasveta. Izgradnja Hirurškog bloka je jedna od najznačajnijih investicija u gradu. Prema Zdravstvenom centru gravitira preko 250 hiljada stanovnika sa područja Pčinjskog i oko 30.000 žitelja iz Kosovsko-pomoravskog okruga. I mi sa svoje strane ispunjavamo svoje obaveze“, rekao je gradonačelnik.

Dr Dragan Veličković, v.d. direktora Zdravstvenog centra rekao je da su radovi za koje je zadužen Grad od velikog značaja. Njihov završetak će omogućiti da na proleće krene nastavak posla na Hirurškom bloku. To je projekat „Jedna bolnica, pod jednim krovom“.

O tome je govorio i većnik Stanković koji je izrazio nadu da će Vranje dobiti bolnicu kakvu zaslužuje. Podsetio je da je to projekat Svetske banke koji je počeo da se realizuje 2006. godine u koji su osim Vranja uključeni Valjevo, Zrenjanin i Kraljevo.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare