Đurić o snegu, Vulinu i zloupotrebama medju Srbima

LESKOVAC

 

Direktor Kancelarije za Kosovo I Metohiju (KIM) Marko Đurić rekao je danas u Leskovcu da je Srbima na Kosovu i Metohiji potrebna je sloga i samo sloga, a ne licemerje

 

Djurić je rekao da   „ne prihvata tezu„ da na KiM postoji nejedinstvo među Srbima.

„Nejediinstva nema medju Srbima na Kosovu, to vam tvrdim“, rekao je Đurić

 

„Srbi su uz svoju Vladu, uz državu Srbiju, a postoje pojedini prodani političari, koji nemaju veze ni sa narodom, ni sa Vladom, koji zbog šake albanskog novca trče u zagrljaj Isi Mustafi“, rekao je Djurić.

On, medjutim, nije hteo da precizira koji su to političari uzeli „albanski novac“.

 

Đurić je rekao i da „neki prave zakulisne dogovore“ doke se Vlada Srbije „trudi da se bori za prava svojih građana svuda i na svima adresama“.

 

 

Djurić nije hteo da kaže o čemu je razgovarao sa liderom Pokreta socijalista Aleksandrom Vulinom, uz obrazloženje da ne govori javno o onome  što se razgovara u četiri oka.

 

„Mislim sve najgore o pokušaju da se sve iza leđa Srbije, srpskih predstavnika, potpuno suprotno svim državnim i nacionalnim interesima, trči u zagrljaj Isi Mustafi, u trenutku kada on gazi, na najgori mogući način prava Srba. I nije dovoljno jednostavno reći- perem ruke, potrebno je uraditi nešto konkretno da se to spreči“,  rekao je Đurić.

 

 

Na pitanje novinara JUGpressa da li je ovakav postupak Pokreta socijalista, u stvari, potvrda onoga o čemu mesecima govore dobro upućeni Srbia sa Kosova da njega (Djurića) tamo minira njegov predhodnik na toj poziciji Aleksandar Vulin Djurić nije konkretno odgovorio.

 

„Zakulisni dogovor koji je napravljen sa Mustafom, nije napravljen uz saglasnost i odobrenje Vlade Srbije, ne uživa njenu podršku i suprotan je državnim i nacionalnim interesima“, rekoa je Djurić i dodao da „svi oni,  koji tu politiku ne slede, gde god da se nalaze i kojoj god političkoj opciji pripadaju, treba da sami odgovore na pitanje zašto to rade“,  rekao je Đurić.

„Dok god se Vlada trudi da pokaže da države Srbije ima na KiM i onda kada nas jure i pokušavaju da nas sklone, oni pokušavaju da zbog novca i materijalne koristi, drugi razlog ja ne mogu da zamislim i ne verujem da postoji, pokušavaju da naprave sebi politički interes”, dodao je on.

Djurić „potpuno razume i podržava većinske i legitimne srpske predstavnike na KiM koji su odlučili da nastave da slede politiku vlade Srbije, da ne povlače jednostrane poteze“  i smatra da su se  „poslanici iz Pokreta socijalista demaskirali, obelodanili i pokazali kojom stazom žele da idu“”

 

„Znate kako kažu: “Ne pada sneg da pokrije breg, nego da svaka zverka pokaže svoj trag”. Neka im je srećan put“, rekoa je Djurić.

„Ne mogu se na podjednak način tretirati oni koji , bez dogovora sa Vladom,  idu da podrže Mustafin budžet i to u trenutku kada svi politički predstavnici Srba bojkotuju učešće, ne iz hira, nego zbog toga što su srpska prava, srpski interesi pogaženi“, rekao je Djurić.
“Dakle, devet od deset gradonačelnika sa srpskom većinom juče je prisustvovalo sastanku na kome su zaključili da su ona  Mirjana Jevtić) i njeno imenovanje neprihvatljivi za srpski narod, da je politički prevrat, koji je ta grupa pokušala da izvede za naše predstavnike neprihvatljiv i ja podržavam njihov stav“, rekao je Djuri.

Na pitanje novinara JUGpressa  da prokomentariše primedbe Srba koji žive na Kosovu i Metohiji da ima zloupotreba koje čine funkcioneri Srpske liste, da je sveprisutna pojava da predstavnici privremenih organa, koje postavlja i finasira Srbija, istovremneo rade i u institucijama kosovskog isstema i tamo primaju platu, da poimnecve nabrajaju političare  čiji je svaki član porodice dobio po jedan stan u objektima koje finasira Vlada Srbije, Djurić je rekao da „ima problema  ali se sa njima moramo suočavati“.

„Naravno da je šesnaest godina života u neprijateljskom okruženju ostavilo traga i na srpskim predstavnicima“, rekao je Djurić koji bi želeo  da  ljudi koji  su izabrani od strane srpskog naroda na Kosovu i Metohiji budu „efikasniji i odgovorniji“.

Djurić je rekao da je u Leskovac došao da bi razgovarao o ekonomskoj saradnji ovog grada i srpskih opština na Kosovu.

On je govorio na sastanku u skupštinkoj sali na kome su bili  uglavnom direktori javnih preduzeća iz redova SNS i aktivisti ove stranke.

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Gazdarice, je l\' to ovaj Pinokio zakupio prostor
Gazdarice, je l\' to ovaj Pinokio zakupio prostor
7 godine pre

pa smo prinuđeni da ga već osmi dan gledamo na naslovnici?

Talking Heads
Talking Heads
7 godine pre

Direktor je obična pričajuća glava.