Radovi na Domu zdravlja teku po planu

NIŠ

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović obišao je danas radove na rekonstrukciji Doma zdravlja koji su počeli 6. februara.

U sklopu projekta adaptacije objekta i energetske sanacije predviđena je sanacija krova, popravka i zamena hidroizolacije, sanacija fasade, zamena dotrajale spoljne stolarije i bravarije, aluminijumskom stolarijom, adaptacija mokrih čvorova, kompletna zamena vodovodne i kanalizacione instalacije, popravka i servisiranje klima uređaja i parterno uređenje.

„Zahvaljujući podršci Vlade Srbije, najveći Dom zdravlja na Balkanu , jedan od najznačajnijih objekata u našem gradu doživeće totalnu rekonstrukciju. , od podrumskog dela do krovnog.  Kompletna rekonstrukcija vodovodne, kanalizacione mreže, svih 106 mokrih čvorova, enterijera, unutrašnjih    rekonstrukciju centralnog objekta Doma zdravlja biće uloženo 106  ipo miliona dinara. Ovo iz razloga stvaranja mnogo boljih uslova nego što je to bilo do sada. , pre svega za naše sugrađane koji  se ovde leče Uveren sam da će realizacijom ovog projekta Dom zdravlja imati bolju energetsku efikasnost, pa samim tim i velike uštede za energente, a zaposleni će imati bolje uslove za rad i pržanje adekvatnih zdravstvenih usluga pacijetima“, rekao je gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Među prioritetima će biti i klimatizacija četvrtog sprata zgrade gde je smeštena fizikalna terapija.

Prema rečima direktora ustanove Milorada Jerkana radovi se odvijaju po planu, odvijaće se etapno i trajaće 150 dana. Za ovo vreme ustanova će raditi  punim kapacitetom. Sve će službe funkcionisati redovno a kad je to miguće rad će biti organizovan tokom noći.

„Da bi sve funkcionisalo, formiranje opšte bolnice u Nišu, rešili bi nagomilane kadrovske probleme. Mi ćemo se truditi da maksimalno budemo ljubazni prema našim sugrađanima i ono najvažnije, veliko osipanje lekara u manjim mestima, Niš postaje regionalni centar. Dogovor je da dok se zdravstvene knjižice ne srede, svaki naš građanin može da dođe da se pregleda sa potvrdom, ali moći će i bez potvrde, mi nećemo vratiti nijednog pacijenta” – rekao je dr Milorad Jerkan.

Rok za završetak radova je 7. jul.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare