Redžep Hoti u Bujanovcu predstavio „internacionalni projekat“ kosovskog Ministarstva kulture

BUJANOVAC

 

Zamenik kosovskog ministra kulture Redžep Hoti sastao se danas u Bujanovcu sa predsednikom bujanovačke opštine Šaipom Kamberijem i tom prilikom najavio i predstavio, kako je rekao, internacionalni projekat kosovskog Ministarstva kulture.

Kosovske vlasti su, po Hotijevim rečima, odabrale Bujanovac za predstavljanje projekta koji predviđa organizovanje različitih takmičenja u oblasti kulture i sporta za učenike osnovnih i srednjih škola i studente.

„Na Kosovu će u realizaciji projekta biti uključeni i učenici i studenti iz srpske i romske zajednice, kao i pripadnici svih ostalih etničkih grupa koje tamo žive. Ostavljena je mogućnost da se uključe i ostale države u regionu“, rekao je Hoti.

Kamberi je istakao da je na sastanku bilo reči i o potencijalnom uključivanju Opštine Bujanovac u pomenuti projekat, koji je danas po prvi put promovisan i to baš u Bujanovcu.

„Opština Bujanovac je spremna da podrži ovakve inicijative, ali i da lansira sopstvene, sa željom da u oblasti kulture bliže sarađuje sa kosovskim institucijama – to je u interesu naših građana“, rekao je Kamberi.

Kamberi i Hoti su razgovarali i o (ne)priznavanju tzv. kosovskih diploma u Srbiji, problemu koji posebno pogađa, kako je rečeno, studente iz Preševske doline.

U nastavku posete Bujanovcu Hoti se sastao sa predsednikom Nacionalnog saveta Albanaca Šukrijem Imerijem.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare