Radna akcija mladih Stajkovčana

VLASOTINCE

Neformalna grupa mladih ,,Školsko dvorište“ iz Stajkovca aplicirala je na volonterskom konkursu ,,Šta Nam Teško“ u okviru ,,Nacionalnog programa volontiranja mladih Mladi su zakon 2022“. Program sprovode Mladi istraživači Srbije u partnerstvu sa Pokretom gorana Vojvodine iz Sremskih Karlovaca, Ce Grad-om iz Obrenovca, Tim 42 iz Leskovca i GM Optimist iz Gornjeg Milanovca, uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije. Odobrena su finansijska sredstva koja su iskorišćena za kupovinu farbe za farbanje ograde školskog dvorišta i za kupovinu novih košarkaških tabli i koševa, koji su takođe postavljeni u školskom dvorištu.

 • U realizaciji akcije farbanja ograde školskog dvorišta učestvovali su meštani sela Stajkovca. Podršku su pružili direktorke Osnovne škole ,,Sveti Sava“ iz Gložana Dragana Dimitrijević i Mesna zajednica Stajkovce. Drugi deo volonterske akcije, bila je zamena starih košarkaških tabli i koševa u školskom dvorištu – informiše nas profesorka Lidija Stanković, koordinator akcije ,,Šta Nam Teško”.
  JUGpress: Čiju ste podršku još imali ?
  L. Stanković: – Veliku podršku pružila je Tehnička škola iz Vlasotinca, na čelu sa direktorom škole Milivojem Đorđević. Učenici Tehničke škole iz Vlasotinca sledećih dualnih obrazovnih profila: industrijski mehaničar, bravar – zavarivač, operater mašinske obrade i operater osnovnih građevinskih radova zajedno sa svojim profesorima praktične nastave, pomogli su pri zameni košarkaških tabli i koševa. Takođe su pomogli na taj način što su pozajmili opremu koja je bila neophodna za montiranje košarkaških tabli. Podršku pri realizaciji takođe su pružili predstavnici Mesne zajednice Stajkovce i meštani ovog sela.ije koju ste uspešno sproveli ?

 • JUGpress: Koji je cilj ove akcije koju ste, očigledno, sproveli na najbolji mogući način ?
  L. Stanković: – Treba posebno naglasiti da je Stajkovce jedno od retkih seoskih mesta sa pozitivnim prirodnim priraštajem i da u ovom selu gotovo da nema migracija. Želimo da naše mesto učinimo još boljim za život. Takođe smo želeli da nastavimo dobru tradiciju, koja je započeta prošlogodišnjom volonterskom akcijom ,,Šta Nam Teško” kada je neformalna volonterska grupa ,,Za moj kraj“ iz Stajkovca učestvovala u postavljanju parkovskih klupa ispred pošte i u školskom dvorištu u Stajkovcu. Klupe su volonterski pravili učenici Tehničke škole iz Vlasotinca, dualnog obrazovnog profila bravar-zavarivač na časovima praktične nastave u školskim radionicama. Uspešna saradnja je nastavljena i ove godine, kada su učenici Tehničke škole pomogli prilikom zamene starih košarkaških tabli i koševa i postavljanja novih.

 • JUGpress: Šta ste posebno potencirali u okviru vaše volonterske akcije ?
  L. Stanković: . Akcenat naših volonterskih akcije kako prošle tako i ove godine jeste na poboljšanju uslova za razvoj naših najmlađih. Hvala svima koji su bili sa nama i koji su nam pomogli da ulepšamo naše školsko dvorišta – rekla nam je na kraju razgovora, profesorka Lidija Stanković, očigledno zadovoljna uspehom same akcije učenika.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare