RADIONICA O INTERNACIONALIZACIJI PREDUZEĆA

LESKOVAC

Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga organizovao je radionicu „Da li vaše preduzeće može da ubrza rast i ide u internacionalizaciju“.

U prostorijama Centra za razvoj u Leskovcu predstavnicima malih i srednjih preduzeća alate za rast i internacionalizaciju preduzeća predstavio je projektni tim iz Slovenije sa značajnim iskustvom u radu na ovu temu.

Organizovanje radionice ima za cilj prenošenje pozitivnih i konkretnih iskustva iz regiona, uvođenje i prihvatanje promena u preduzeću kao i unapređenje poslovanja malih i srednjih preduzeća na domaćem i inostranom tržištu sa ciljem postizanja finansijskih efekata.
Matjaž Krč, magistar preduzetništva, kaže da je ova radionica u vezi sa rastom preduzeća.
„Do sada imamo puno primera rada sa preduzećima koja žele da postanu globalna preduzeća. Svoje iskustvo želimo da prenesemo i u Leskovac, te tako pomognemo malim i srednjim firmama sa ovog područja. U suštini, nije važno na kom se nivou preduzeće sada nalazi, važno je podići ga na globalni nivo.“
Dobrila Sudimac Mratinković, savetnik u Centru, kaže da je ovo akcija u okviru promocije preduzetništva u Srbiji, jer Vlada Republike Srbije ove godine ima veliki projekat koji realizuje sa regionalnim privrednim komorama, razvojnim agencijama i drugim organizacijama. Centar za razvoj od 2010. godine aktivno učestvuje u podršci preduzetništvu, a naše iskustvo govori da naši preduzetnici mogu ići napred samo kroz internacionalizaciju, odnosno kroz izlazak na svetsko tržište.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare