ZAVRŠENO RENOVIRANjE ŠKOLE U ČEKMINU

LESKOVAC

 

U osnovnoj škola u Čekminu, koja je istureno odelenje OŠ „Vuk Karadžić“ iz Pečenjvca, završeni su radovi na renoviranju, a sve je odrađeno u okviru projekta povećanja energetske bezbednosti i efikasnosti. Zamenjena je stolarija, uređena fasada, dok je sama Mesna zajednica uredila i prostor oko škole.

Gradonačelnik Goran Cvetanović kaže da grad nastavlja sa praksom rekonstrukcija škola na teritoriji grada, kako bi se obnavljanjem fasada i promenom stolarija povećala energetska efikasnost objekata.

“U planu je i uvođenje parnog grejanja u ovu školu. Vrednost radova na ovoj školi je 1,5 miliona dinara, a polovinu novca je obezbedila sama Mesna zajednica Čekmin, koja aktivno učestvuje u finansiranju svih projekta bitnih za Čekmin. Iza same škole je stan koji su ranije koristili učitelji ove škole. Sada je to prazan prostor koji je takođe renoviran, pa se planira da ubuduće služi kao odelenje predškolske ustanove ili vrtić za decu iz Čekmina.”

Predsednik Mesne zajednice Čekmin Milan Mitrović se zahvalio gradonačelniku i lokalnoj samoupravi na pomoći u realizaciji i najavio da se priprema uređenje svih atarskih puteva na teritoriji ove zajednice.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare