Radikali proslavili stranačku slavu

LESKOVAC

Sečenjem slavskog kolača uz prisustvo članova, simpatizera i političkih kolega leskovački odbor Srpske radikalne stranke obeležio je stranačku slavu, Sveta tri jerarha.
Sveštenik Slaviša Stanojević izrazio je lično zadovoljstvo što može da podeli radost zbog krsne slave Sveta Tri Jerarha, koji se svi slave u jednom danu.


„U njihove vreme, kada su oni živeli, pojavili su se ljudi koji su više poštovali svetog Vasijlija Velikog, a opet oni drugi koji su više poštovali Grigorija Bogoslova, a oni treći su poštovali svetog Jovana Zlatoustog. Bog ne voli razdor među ljudima, Bog ne voli neslogu, već Bog voli jedinstvo, slogu i zajedništvo, ili kako je to blaženopočivši patrijarh Pavle rekao sabornost. Sabornost je zaista prava reč, jer označava zajedništvo, ljubav među braćom i sestrama i sve ono što je čestito i Bogu milo. Zato su se sva trojica javila episkopu u snu i pokazala se sva trojica ravna častima pred Bogom i objavila da javno episkop pred ljudima kaže da nema nijednog većeg među njima pred Bogom, nego da su sva trojica ista i ravna. Tako i danas treba da se poučimo primerom ova tri jerarha i da nam oni budu uzor zajedništva, ljubavi i sloge.“


Domaćin slave Dragan Golubović zahvaljujući Gradskom odboru SRS na ukazanom poverenju preneo je domaćinstvo sledećem domaćinu, Draganu Stojilkoviću, koji je podsetio da je SRS jedina stranka koja je ostala dosledna sve ove godine.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare