Rad lokalnog parlamenta sve kraće traje

VRANJE

 

Odbornici Skupštine grada Vranja na sednici lokalnog parlamenta usvojili su predlog odluke koji će biti upućen Republičkoj direkciji za imovinu da se vlasništvo nad Planinarskim domom na Besnoj Kobili sa republike prenese na lokalnu samoupravu.

Usvojene su i izmene Odluke o lokalnim komunalnim taksama koja, pored ostalog, predviđa uvođenje takse od 300 dinara za registraciju stambene jedinice, što je u skladu sa novim Zakonom o stanovanju, o čemu je govorio načelnik Gradske uprave Dušan Aritonović.

Pažnju odbornika izazvao je predlog o novom radnom vremenu Gradske apoteke koji je usvojen kao i Izvešptaj o radu „Slobodne zone“ u Vranju.

Gradski odbornici usvojili su i predlog odluke o organizaciji i funkcionisanju sistema zaštite, spasavanja i civilne zaštite, kao i predlog operativnog plana odbrane od poplava na teritoriji Grada Vranja za vode drugog reda.

Na sednici je za direktorku Centra za socijalni rad imenovana Dragana Arsić, koja je do sada bila vršilac dužnosti.

Izabrani su i članovi pojedinih školskih odbora u nekim osnovnim i srednjim školama na teritoriji grada Vranja.

Kako u lokalnom parlamentu skoro da nema opozicije, jer Socijalistička partija Srbije od nedavno podržava sve predloge i odluke vladajuće većine, odnosno koalicije oko Srpske napredne stranke, sednice traju veoma kratko. Nema više značajnijih diskusija tako da je i ovo poslednje zasedanje gradskog parlamenta trajalo nepuna dva sata. Prošla su vremena kada se u Vranju zasedalo ceo dan.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare