Besplatan koncert Emira Kusturica@No smoking orkestar na otvaranju

 

LESKOVAC

Iz Leskovačkog kulutrnog centra poručuju da je sve spremno za jubilarni, 10. Leskovački internacionalni filmski festival.

Direktorka LKC-a Sanja Conić kaže da će ove godine nagrada „Žika Pavlović“ za afirmaciju filmske umetnosti u svetu biti dodeljena Emiru Kusturicu, koji će i otvoriti festival.

„Zahvaljujući gradu, Ministarstvu kulture, Filmskom centru Srbije i brojnim sponozirma, mogli smo građanima da omogućimo da vide i nastup Kusturičinog benda, što je zaista jedinstvena prilika, s obzirom da oni osam godina nisu svirali u Srbiji. Koncert počinje nakon svečanog otvaranja u 21:30, koje će biti na platou ispred LKC-a. Imamo najave da je interesovanje za ovaj koncert veliko i da će doći i ljudi sa čitavog juga Srbije. Što se samog LIFFE tiče, koliko je interesovanje govori i podatak da je veliki broj nacionalnih medija najavio svoj dolazak i praćenje sa lice mesta.“

Žiri ovogodišnjeg LIFFE činiće Zrinko Ogresta, reditelj iz Hrvatske, Karpo Godina, reditelj iz Slovenije i Zoran Cvijanović, glumac iz Srbije. Umetnički direktor je Darko Bajić, a selektor festivala Milan D. Špiček. Za pet dana trajanja festivala najavljen je dolazak i mnogih poznatih imena iz sveta filma.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare