RACINALIZACIJA BEZ PARTIJSKIH BOJA?

 

LESKOVAC

 

Odlukom o makismalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u lokalnoj samoupravi za 2015. godinu, usvojenoj na poslednjem skupštinskom zasedanju, utvrđeno je da optimalan broj zaposlenih u leskovačkim gradskim upravama i javnim preduzećima, zaključno sa prošlom godinom, treba da iznosi 2.246. Kako će biti sproveden ovaj težak i mukotrpan posao, koji će se kriterijumi primenjivati, da li će partijska knjižica biti nezaobilazan faktor pri odlučivanju ili će, kako tvrde oni koji vode grad, isključivo biti važni rezultati rada i drugi kriterijumi koje je zadala Vlada, pitanja je kojima su se bavili odbornici Skupštine grada, o čemu izveštava Nova Naša reč.

Nova Naša reč takođe piše o tome zašto je pokrenut proces likvidacije Radio Leskovca i šta će biti sa zaposlenim, i koja su nova kadrovska rešenja u javnom sektoru i Gradskom veću.

Za Novu Našu reč govori dr Ljulja Vučković, načelnica Službe za zdravstvenu zaštitu žena pri Domu zdravlja, o tome kako radi ova služba, sa kojim zdravstvenim problemima se susreću žene, zašto još uvek nema organizovanog skrininga za rano otkrivanje raka grlića materice, iako se on već dve godine najavljuje, i šta od aparata nedostaje ovoj zdravstvenoj službi.

Ovaj broj donosi još jedan intervju, sa predsednikom opštine Vlasotince Zoranom Todorovićem, koji procenjuje ovogodišnji budžet, govori o razvojnim prioritetima, mogućnostima za otvaranje novih radnih mesta, političkoj stabilnosti i očekivanjima od predstojećih lokalnih izbora.

Najnovniji broj leskovačkog nedeljnika piše o poseti ministarke poljoprivrede Snežane Bošković Milosavljević Vlasotincu, o projektu motivisanja mladih ljudi u pet vlasotinačkih sela da osnaže svoja gazdinstva, o tome šta je nova direktorka Zavoda za javno zdravlje rekla na svojoj prvoj konferenciji za novinare i o projektu zapošljavanja mladih u Jablaničkom okrugu, koji sprovodi EpuS zajedno sa 10 partnerskih organizacija, a uz finansijsku podršku Vlade Švajcarske.

U stranačkoj hronici Nova Naša reč piše o koalicionom sporazumu između DSS-a i pokreta Dveri, o tome kako SNS u Leskovcu počinje predizbornu kampanju i šta će biti ukoliko ne osvoji očekivanih 54 posto glasova birača, kao i o izborima u Pokretu socijalista na gradskom nivou.

Nova Naša reč piše o premijeri predstave „Bizarno“ u leskovačkom Narodnom pozorištu, o radovima koje se izvode na školama na teritoriji grada u cilju povećanja energetske efikasnosti, i donosi monolog Nebojše Ilića Ilketa koji kaže da mu je dokumentarni film preokupacija.

Pored serijala „Leskovčani beograske dijaspore“, gde autor ovoga puta predstavlja inženjera elektronike Slobodana Kulića, Nova Naša reč donosi i autorski tekst saradnika lista Vjačeslava Nešića, o levici i desnici na političkoj sceni.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare