Putevi prema Ljevoši kod Peći prohodni

PRIŠTINA

Ministarstvo za zajednice I povratak saopštilo je danas da su , nakon  njihove I intervencije  ministra Dalibora Jevtića, kod predstavnika opštine Peć, putevi prema selu Ljevoši  očišćeni od snežnih nanosa i nakon višednevne blokade, prohodni.

 

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić, ističe da se ministarstvo na čijem je čelu podjednako brine o svim povratnicima i da je nedopustivo bilo da Srbi u ovom mestu ostanu odsečeni od glavnih puteva nekoliko dana.

 

„ Za nas je svaki povratnik i uslovi u kojima oni žive veoma važni i zbog toga nismo mogli da dozvolimo da i dalje Srbi u Ljevoši budu bukvalno odsečeni i nemaju nikakvu komunikaciju u ovim hladnim danima sa ostalim mestima u opštini Peć. Drago mi je da je lokalna samouprava imala razumevanja i da su odmah reagovali na naš poziv da se omogući prohodnost puteva ka Ljevoši, tako da su putevi prema ovom selu od danas prohodni. Očekujemo da se situacija sa snadbevanjem električnom energijom takođe reši kao i problem vodosnadbevanja u Ljevoši.“, rekao je  Jevtić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare